descarta l'esmena a la totalitat

Ciutadans diu que ha pactat amb el Govern retirar la pujada del dièsel

La formació dona llum verda a tramitar els Pressupostos després d'haver aconseguit frenar altres alces d'impostos

La presidenta de Ciudadanos, Inés Arrimadas, interviene en una rueda de prensa en la sede del partido, en Madrid (España), a 23 de octubre. En su intervención ha pedido al presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, medidas “contundentes”, y ha señalado que “el estado de alarma es necesario” si hay que tomar medidas como el toque de queda o limitaciones perimetrales y de movimiento.

La presidenta de Ciudadanos, Inés Arrimadas, interviene en una rueda de prensa en la sede del partido, en Madrid (España), a 23 de octubre. En su intervención ha pedido al presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, medidas “contundentes”, y ha señalado que “el estado de alarma es necesario” si hay que tomar medidas como el toque de queda o limitaciones perimetrales y de movimiento. / EUROPA PRESS/J. Hellín. POOL (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Ciutadans ha decidit donar via lliure a la tramitació del projecte de Pressupostos del Govern en la primera votació a què serà sotmès, a partir de les esmenes a la totalitat que puguin presentar altres grups parlamentaris i que no farà Cs. Així ho ha decidit després de constatar que el projecte del Govern «ha incorporat les línies taronja» que Cs havia exigit en les seves converses amb l’Executiu. 

Així, la formació d’Inés Arrimadas s’arroga el fet que el projecte de Pressupostos no hagi anat més lluny en les pujades fiscals previstes. A més, en relació amb l’increment de l’impost especial sobre el dièsel, fonts de la formació taronja afirmen que «tot i que ha aparegut a l’esborrany de Pressupostos, Cs ha aconseguit el compromís del Govern perquè aquesta pujada al dièsel quedi eliminada via esmena».

La tramitació dels Pressupostos té, per tant, via lliure perquè Cs no només no presentarà una esmena a la totalitat, sinó que no recolzarà les que puguin presentar altres forces polítiques.

Segons Ciutadans, la seva negociació amb el Govern ha impedit que el projecte de Pressupostos hagi incorporat el tipus mínim del 15% en l’impost de societats inclòs en l’acord de coalició entre el PSOE i Unides Podem.

El projecte de Pressupostos tampoc suprimeix l’exempció en l’IVA dels serveis privats de sanitat i educació que rebutjava Cs. I quant a l’IRPF valoren que «les pujades ideològiques i indiscriminades d’impostos que PSOE-Podem van incloure per a rendes de treball es limiten a les rendes més altes (300.000 euros)».

Notícies relacionades

La formació taronja també valora el pla de lluita contra el frau posat en marxa pel Govern.

Després de constatar l’enfocament de les mesures tributàries, Cs considera que «ara es pot iniciar una negociació perquè aquests Pressupostos puguin donar veritablement una resposta raonable, moderada i assenyada» a la crisi sense precedents que està provocant aquesta pandèmia. «Donarem suport a la tramitació pressupostària perquè aquesta negociació pugui començar», assenyalen aquestes fonts.