El Govern ajudarà les famílies a contractar cuidadors de nens

L'Executiu destina 200 milions d'euros per a la cura de menors de 14 anys

La mesura impulsada des del Ministeri d'Igualtat pretén impulsar la conciliació

zentauroepp55613579 pedro y pablo201027133536

zentauroepp55613579 pedro y pablo201027133536 / Borja Puig de la Bellacasa HANDO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021 que ha presentat aquest dimarts el Govern inclou una partida de 200 milions d’euros per ajudar les famílies a contractar cuidadors professionals per a nens menors de 14 anys. La mesura nova, que dependrà del Ministeri d’Igualtat que dirigeix la ‘podemista’ Irene Montero, va dirigida a fomentar la conciliació. El vicepresident segon de l’Executiu, Pablo Iglesias, l’ha qualificat de «primer pas per construir un Sistema de Cures». 

El líder d’Unides Podem ha assenyalat que la intenció del Govern de coalició és assumir «la corresponsabilitat de les administracions públiques en aquest àmbit» i ha remarcat que els 200 milions d’euros que destinaran a contractació pública «seran una font de creació d’ocupació». A més, des del Ministeri d’Igualtat assenyalen que aquesta mesura va dirigida, amb més èmfasi, cap a les dones i les famílies monoparentals que tenen més complexa la conciliació entre la vida laboral i la vida familiar. 

Notícies relacionades

Aquesta mesura es veuria complementada per altres inversions plantejades per socialistes i morats. El secretari general de Podem ha desgranat que el projecte pressupostari, que comença ara la seva tramitació i podria estar aprovat a principis del 2021, conté una partida de 200 milions d’euros per impulsar l’educació de 0 a 3 anys. Una política de la qual han fet bandera els dos partits i que serviria també per fomentar una millor conciliació laboral. 

Al costat d’aquestes iniciatives, el vicepresident segon ha assenyalat en la presentació dels Comptes públics que l’Executiu ha pressupostat 700 milions d’euros dels fons europeus per avançar en la cura de gent gran a domicili. La idea per la qual ha advocat Iglesias, de la vicepresidència del qual depèn aquesta mesura, ha sigut per la de transitar «des de l’actual model basat en residències cap a un model més semblant al dels països nòrdics» en el qual els avis reben assistència a les seves pròpies llars.