efectes de la crisi sanitària

Els treballadors de CaixaBank demanen «mesures urgents» contra el virus a les oficines

Reclamen a la direcció que imposi el teletreball per evitar l'expansió dels contagis entre els empleats

zentauroepp54975769 economia torres caixabank200917202418

zentauroepp54975769 economia torres caixabank200917202418 / ANGEL GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

El SECB, un dels sindicats majoritaris de CaixaBank, ha demanat a la direcció de l’entitat financera que posi en marxa «mesures urgents» per evitar que l’expansió de la pandèmia de la Covid-19 tingui efectes indesitjats en la plantilla del banc. El sindicat ha remès una carta a la direcció en la qual critica la «unilateralitat en la presa de decisions» en matèria preventiva per l’entitat, «cosa que està sumint en un estat de caos, preocupació i intranquil·litat la plantilla», afirma la comunicació interna. 

Segons els treballadors, l’organització del treball queda afectada de ple pel context actual de la pandèmia i «l’empresa té l’obligació legal de protecció de la seguretat i la salut dels treballadors, de manera que tot i que el problema és de salut pública, impacta de ple sobre les condicions de treball dels empleats i «vostès han d’actuar en conseqüència», exigeix el SECB.

Quatre peticions

Notícies relacionades

L’organització sindical recorda que fins en quatre ocasions ha reclamat per escrit a l’entitat financera «la consideració de risc extrem a CaixaBank» i la conseqüent adopció de mesures urgents, «però la direcció de l’empresa fa cas omís als nostres precs i propostes». Fonts sindicals apunten que els contagis s’han estès entre els treballadors de les oficines, que en molts casos s’han vist obligats a mantenir-se aïllats al seu domicili i reclamen que es prioritzi «el teletreball per restringir al màxim la mobilitat» i millorar les dades de l’evolució dels contagis, que «estan instal·lant-se en xifres alarmants, ja que se situen en valors més alts que els de la primera onada».

El sindicat detalla que la gràfica de contagis dins de l’entitat financera segueix el patró de la població general i «les mesures unilaterals internes no estan evitant que els contagis afectin de ple els treballadors i els nostres centres de treball».