FORMACIÓ

Esade dissenya un títol universitari per a directius especialitzats en innovació

La formació se centrarà en tecnologia, humanitats i capacitats de gestió empresarial

El campus MBA d’ESADE a Sant Cugat, la setmana passada.

El campus MBA d’ESADE a Sant Cugat, la setmana passada. / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts

Esade oferirà a partir del curs 2021-2022 vinent un nou títol universitari dirigit a la formació de directius especialitzats en innovació i creació de nous models de negoci. Ha batejat el programa acadèmic com a Transformational Business and Social Impact, tindrà tres anys de durada, semipresencial i en anglès, i centrarà la formació en tecnologia, humanitats i negoci. Es tracta d’una nova formació fonamentada en el treball pràctic sobre projectes reals i orientada a la creació i transformació de models de negoci amb triple valor: per al planeta, per al social, i per a les organitzacions i empreses.

L’objectiu de la nova titulació és proporcionar a l’alumnat les habilitats necessàries per dissenyar models de negoci innovadors. Al finalitzar el programa l’estudiant podrà optar a crear la seva pròpia empresa i a posicions de CIO (Chief Innovation Officers o Directors d’Innovació), o càrrecs de direcció i lideratge en corporacions que busquen l’impacte social (BCorp), petites i mitjanes empreses, oenagés, fundacions, o organismes nacionals i internacionals relacionats amb el desenvolupament socioeconòmic.

Esade ha dissenyat per a això un nou programa acadèmic pensat perquè l’estudiant desenvolupi les seves capacitats multidisciplinàries com el pensament crític i analític, l’aprenentatge actiu, la gestió d’empreses, l’anàlisi de dades, la creativitat, el disseny tecnològic i l’emprenedoria. «En el context actual d’incertesa, el mercat de treball necessita professionals altament qualificats, que, a més d’un coneixement tècnic, destaquin per les seves capacitats humanístiques, amb iniciativa empresarial i que, al seu torn, comprenguin el poder transformador de la tecnologia», ha afirmat Xavier Ferràs, director del nou Bachelor en Transformational Business and Social Impact d’Esade. «Busquem estudiants amb una mentalitat emprenedora, orientats a l’acció, apassionats per allò en què creuen i que vulguin canviar el món», ha destacat.

Notícies relacionades

El nou programa elimina l’espai físic de l’aula per traslladar-se al parc de la innovació Esade Creapolis i a la Rambla de la Innovació d’Esade, que seran els ecosistemes d’aprenentatge perquè l’alumnat interactuï amb les empreses i al llarg dels tres anys treballarà en projectes reals amb empreses amb compromís social. També s’eliminen les assignatures convencionals. L’eix troncal del nou eix formador es desenvoluparà sobre una seqüència de projectes reals —prototips digitals, models de negoci d’impacte, solucions de desafiaments en empreses BCorp i creació de ‘start-ups’—, mitjançant els quals s’introduiran tots els coneixements en gestió empresarial per portar a terme les solucions disruptives d’impacte social. Els projectes seran dirigits per professors d’Esade, emprenedors, directius i mentors externs, amb constant treball en equip, en el marc d’un ecosistema emprenedor. Els coneixements tècnics seran assimilats a mesura que siguin necessaris en els projectes.

El nou Bachelor d’Esade es complementarà amb dues estades internacionals a Berlín i a Xangai, de tres mesos de durada cadascuna, per submergir-se en els seus ecosistemes emprenedors i innovadors en què continuaran desenvolupant els seus projectes reals i els seus coneixements en humanitats, tecnologia i gestió empresarial.

Temes:

ESADE