MILLORA DEL SERVEI

Tarragona disposarà del 5G de Vodafone a partir de principis del 2021

La nova tecnologia permetrà multiplicar per 10 les velocitats de la xarxa 4G i serà accessible a tots els clients amb tarifa de dades il·limitades

vodafone

vodafone / DANIEL LEAL-OLIVAS (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Vodafone ha anunciat aquest dilluns que la ciutat de Tarragona disposarà dels primers serveis comercials de 5G a principis del 2021, amb la qual cosa els ciutadans podran disfrutar de velocitats de fins a 1 Gbps en descàrrega, que multiplicaran per 10 les velocitats de la xarxa 4G. Els tarragonins només necessitaran un terminal 5G i una tarifa de dades il·limitades per poder accedir als nous serveis.

Aquesta iniciativa forma part del projecte de la Generalitat per dotar de connectivitat d’internet alumnes vulnerables, que ja està disponible a Barcelona per a més del 50% de la població. Els sectors d’educació i la salut poden ser els més beneficiats per l’increment de la velocitat de transport de dades de la xarxa mòbil.  En el sector de l’educació, l’aplicació del 5G suposa, entre altres coses, el desenvolupament de noves experiències d’aprenentatge personalitzades i millor comprensió dels alumnes, gràcies a l’aplicació de realitat virtual. En el sector de la salut, la nova generació serà un gran avanç per a la medicina, facilitant l’accés a consultes ‘online’, o la incorporació de robots en les cirurgies amb control remot i sense latència. El mateix passarà en el sector del turisme, on, gràcies a la realitat virtual o la intel·ligència artificial, els turistes poden disfrutar de noves experiències immersives i diferenciadores. 

Notícies relacionades

La directora territorial de Vodafone a Catalunya, Laura Molist, ha assegurat que «el 5G serà un gran habilitador de nous serveis de comunicació per a empreses i administracions i permetrà que els consumidors accedeixin a la xarxa més ràpida del mercat per disfrutar de nous serveis que requereixen d’un ús intensiu de dades en mobilitat».

Vodafone és la primera operadora a comercialitzar serveis 5G que estan disponibles a 21 ciutats: Benidorm, Badajoz, Alacant, Múrcia, Palma de Mallorca, Valladolid, Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Màlaga, Saragossa, Bilbao, Vitòria, Sant Sebastià, la Corunya, Vigo, Gijón, Pamplona, Logronyo i Santander.

Temes:

Vodafone