Els premiats, veïns

Així es va assabentar el flamant Nobel d'economia que havia guanyat el premi | VÍDEO

La universitat de Stanford difon un vídeo en el qual s'observa Robert Wilson, veí i amic de Paul Milgrom, comunicant-li que han obtingut el guardó

pantallazo nobel car 1200

pantallazo nobel car 1200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els nord-americans Paul Milgrom i Robert Wilson van guanyar aquest dilluns el premi Nobel d’economiaPaul Milgrom i Robert Wilson  per les «millores en la teoria de subhastes i invencions de nous formats de subhastes». Quan des de la Reial Acadèmia Sueca de Ciències van voler comunicar-los la novetat des d’Estocolm, només van poder contactar amb Wilson. Com que Milgrom i Wilson són veïns el primer es va acostar a casa del seu company, de matinada, per la diferència horària nord-americana amb Suècia, i li va dir: «Aquí Bob Wilson. Has guanyat el premi Nobel. Estan mirant de contactar amb tu però no poden. Sembla que no tenen el teu número». La divertida anècdota s’ha fet viral a les xarxes.

Notícies relacionades

El curiós moment, a les 2.15 hores, va ser gravat per la càmera de la porta de la casa de Milgrom, que després va compartir aquest vídeo amb la Universitat de Stanford (Estats Units), on treballen els dos economistes. «El comitè del premi Nobel no va poder comunicar-se amb Paul Milgrom per compartir la notícia que va guanyar, així que el seu company guanyador i veí Robert Wilson va trucar a la seva porta de matinada», va indicar la universitat a Twitter.

En el vídeo es poden veure Wilson i la seva dona acostant-se precipitadament a la porta de la casa del seu amic. L’economista, entusiasmat, truca reiteradament al timbre i colpeja la porta insistentment. Quan Milgrom, endormiscat, pregunta qui hi ha, aquest respon: «Aquí Bob Wilson. Paul, has guanyat el premi Nobel. Estan mirant de contactar amb tu però no poden. Sembla que no tenen el teu número».

Temes:

Premis Nobel