Pla de Recuperació

Calviño xifra en 20.000 milions els diners europeus per a digitalització

L'Agenda Digital 2025 mobilitzarà 140.000 milions de diners privats

GRAF6743. MADRID, 07/10/2020.- Los vicepresidentes del Gobierno, Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Teresa Ribera y Nadia Calviño (en la imagen) han avanzado, cada uno en su responsabilidad temática, el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la economía española, presentado esta mañana por el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez. EFE/Pool Moncloa/José María Cuadrado

GRAF6743. MADRID, 07/10/2020.- Los vicepresidentes del Gobierno, Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Teresa Ribera y Nadia Calviño (en la imagen) han avanzado, cada uno en su responsabilidad temática, el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la economía española, presentado esta mañana por el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez. EFE/Pool Moncloa/José María Cuadrado / Jose Maria Cuadrado Jimenez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

La vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, ha xifrat en 20.000 milions d’euros els diners europeus que absorbirà la transformació digital  en els tres pròxims anys (del 2021 al 2023), «gairebé un terç de les transferències previstes» per a aquell període. La major part dels projectes giraran entorn de les línies mestres de l’Agenda Digital 2025 que el Govern va presentar el juliol passat i que, a més, preveu una important mobilització d’inversió privada complementària per un total de 140.00 milions d’euros fins al 2025. 

Notícies relacionades

L’Agenda Digital incorpora deu eixos d’inversió vinculats a la connectivitat digital en zones rurals, el desplegament de la tecnologia 5G i el reforç de les competències digitals de treballadors i ciberseguretat. També entren aquí els plans per digitalitzar administracions públiques, empreses (sobretot en sectors estratègics com l’agroalimentari, mobilitat, salut, turisme, comerç o energia), així com la millora de l’atractiu d’Espanya com a plataforma audiovisual, l’economia de les dades i la intel·ligència artificial

En l’acte d’explicació del pla de recuperació que han desenvolupat les quatre vicepresidències del Govern, Calviño ha remarcat, a més, que el potencial transformador de la inversió més gran es veurà emmarcat i reforçat per les reformes estructurals empreses o projectades «per millorar el clima de negocis» i que afecten, per exemple, les polítiques actives d’ocupació, el teletreball o la nova normativa de ‘start-ups’.