PLA DE RECUPERACIÓ

El Govern promet una reforma «profunda» de l'Administració per agilitar tràmits

Calvo assenyala que hi haurà una modernització, sense que falti «transparència» ni el «rigor de l'Estat de dret

S'impulsarà una nova llei de l'Administració i un reial decret llei per facilitar l'absorció dels fons

La vicepresidenta primera y ministra de la Presidencia, Relaciones con las Cortes y Memoria Democrática, Carmen Calvo, interviene durante la presentación del ’Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la Economía Española’, en la Moncloa, Madrid (España) a 7 de octubre de 2020. El plan  contiene la estrategia del Gobierno para afrontar la crisis del coronavirus y los retos de la próxima década para la segunda modernización de la economía española.

La vicepresidenta primera y ministra de la Presidencia, Relaciones con las Cortes y Memoria Democrática, Carmen Calvo, interviene durante la presentación del ’Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la Economía Española’, en la Moncloa, Madrid (España) a 7 de octubre de 2020. El plan contiene la estrategia del Gobierno para afrontar la crisis del coronavirus y los retos de la próxima década para la segunda modernización de la economía española. / Moncloa (Moncloa)

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

No és estrany que es dubti de la capacitat d’Espanya per absorbir l’enorme cabal de recursos que arribaran de la Unió Europea. 140.000 milions d’euros. No sempre s’ha aconseguit gastar tots els diners procedents de Brussel·les. De fet, en l’últim marc financer plurianual 2014-2020, Espanya només va aconseguir invertir el 34% dels fons. Per això fa dies que l’Executiu de Pedro Sánchez insisteix que promourà una reforma de la legislació per agilitar l’execució dels ajuts europeus. 

Notícies relacionades

Aquest mateix dimecres, el president, en la seva exposició de les línies mestres del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència ha abordat aquest punt al final del seu discurs, però l’encarregada de donar-li més contingut ha sigut la seva número dos, Carmen Calvo, en l’acte protagonitzat a la tarda pels quatre vicepresidents. La dirigent socialista ha indicat que es durà a terme una «profunda» reforma de l’Administració General de l’Estat (AGE), a través de la modificació de diverses lleis, per agilitar la tramitació i la gestió més eficient dels fons que Espanya rebi de la UE i eliminar les principals traves. Els «colls d’ampolla» que hores abans esmentava el president. Tot això sense perdre «rigor». 

Calvo ha apuntat que, davant la nova etapa que ara s’obre –les crisis «són una oportunitat i una obligació de produir transformacions»–, és necessària una «modernització profunda de l’Administració pública». La vicepresidenta primera ha indicat que tots els ministeris estan fiscalitzant el seu funcionament, quins elements els fan «de vegades lents i en ocasions impotents per gestionar el dia a dia».