pandèmia

El Suprem suspèn de forma cautelar l'ordre de Sanitat que redueix els terminis per passar la ITV

La Sala Contenciosa Administrativa estima la petició de Fenadismer

zentauroepp53453786 madrid  18 05 2020   taller de inspecci n t cnica de veh cul200518122517

zentauroepp53453786 madrid 18 05 2020 taller de inspecci n t cnica de veh cul200518122517 / Javier Lopez

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem ha estimat la petició de la Federació Nacional d’Associacions de Transport d’Espanya (Fenadismer) i ha suspès de forma cautelar l’apartat de l’Ordre de Sanitat que va reduir els terminis en què els conductors han de passar les successives inspeccions tècniques dels seus vehicles (ITV), amb motiu de la pandèmia de la Covid-19.

L’apartat suspès disposa que, una vegada realitzades les inspeccions tècniques periòdiques dels vehicles amb certificats prorrogats de forma automàtica a causa del confinament, per seleccionar la data fins a la qual és vàlida la revisió es prendrà com a referència la data de validesa que consti a la targeta ITV i no computarà, en cap cas, la pròrroga dels certificats concedida com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma i de les seves successives pròrrogues».

Al seu escrit, la sala conclou que és procedent la suspensió cautelar d’aquest article ja que el contrari faria perdre la finalitat del recurs.

Perjudici econòmic als conductors

Notícies relacionades

Fenadismer argumentava en la seva petició que la mesura causa no només un perjudici econòmic als conductors, ja que han de pagar dues vegades la taxa amb «a penes dies de diferència», sinó que també es produiria una pèrdua de productivitat, per haver d’acudir-hi «dues vegades seguides». A més, l’associació al·legava en la seva petició que fins ara sempre s’ha tingut en compte la data en què s’ha realitzat la revisió per assignar la pròxima cita i aquest article marcaria una diferència respecte a això.

A la seva interlocutòria, el Tribunal Suprem coincideix amb el contingut del punt 7 de la resolució del Defensor del Poble, al qual es refereix el recurrent en la seva petició, que posa en relleu que «al descomptar el període de pròrroga està escurçant de manera artificial la durada de les ITV, cosa que produeix l’efecte d’obligar els particulars a fer la següent operació abans del previst». El Suprem també està d’acord amb el Defensor del Poble i assegura que reduir els terminis de la revisió perseguiria l’objectiu d’afavorir la recuperació econòmica de les estacions d’ITV.