INDICADORS

Port de Barcelona va gestionar 37,7 milions de tones fins a l'agost, el 18,6% menys

L'exportació aguanta mentre que es desploma el tràfic de vehicles i el de creuers

portbcn

portbcn

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Port de Barcelona va registrar un tràfic de mercaderies de 37,7 milions de tones fins a l’agost, cosa que ha suposat una caiguda del 18,6% respecte del mateix període del 2019, a causa de l’impacte de la crisi del coronavirus en el comerç internacional. L’impacte de la crisi en les exportacions està sent una mica menys. Malgrat que el tràfic total de contenidors va experimentar entre el gener i l’agost un descens del 19,6%, amb un moviment d’1,83 milions de TEU, els contenidors plens d’exportacions van registrar una reducció del 3,4%. Fonts de Port de Barcelona consideren que aquesta dada és una mostra que s’està «aguantant l’impacte que la Covid està tenint en l’economia mundial i que demostra l’esforç que està fent el teixit industrial del rerepaís per mantenir la seva competitivitat en l’àmbit internacional». 

Per països, els mercats més dinàmics són la Xina (50,1%), Turquia (16,2%), l’Aràbia Saudita (14,2%) i l’Índia (10,1%), mentre que en importacions segueixen en positiu els intercanvis amb els Estats Units (7,2%), Grècia (14,9%) i Indonèsia (1,2%). Respecte dels productes a granel, els sòlids es mantenen en xifres similars a les del 2019, amb un moviment de 2,6 milions de tones, un 1,6% menys, mentre que els líquids, amb 8,6 milions de tones, han patit un descens del 23,8%.

La caiguda de l’automòbil i de creuers

Notícies relacionades

El tràfic d’automòbils al port de Barcelona en els primers vuit mesos de l’any ha sigut de 285.097 unitats, un 45,3% menys respecte del mateix període del 2019.

La crisi originada per la pandèmia té un especial reflex al passatge, a causa de les diverses restriccions d’entrada als ports d’Espanya que s’han aplicat des del març i que encara continuen vigents en tràfics com els creuers. Així, entre els mesos de gener i agost, els passatgers que van transitar pel port de Barcelona van caure el 78%. En el cas concret dels creuers, el descens acumulat fins a l’agost és del 90,2% (198.842 passatgers) i del 55,9% en el cas dels ferris (497.755 passatgers), un tràfic que ha iniciat una certa recuperació en els últims dos mesos.