Ampliació de capital

L'empresa espanyola que més creix tanca una ronda de finançament de 16,85 milions d'euros

Elements Global Services té la seva seu a Barcelona i utilitzarà els fons per prosseguir amb la seva expansió i contractar fins a 100 nous empleats.

zentauroepp54925043 eco200914113724

zentauroepp54925043 eco200914113724

2
Es llegeix en minuts
Guillem Tapia

Elements Global Services (EGS) és «l’empresa que més creix de tot Espanya». Aquesta afirmació –que pot sonar una mica pomposa– no la realitza la mateixa companyia, sinó que es desprèn del rànquing FT 1.000, un estudi que el ‘Financial Times’ elabora anualment per classificar el miler de societats que més creixen a Europa. Per entrar a la llista s’analitza l’evolució de la facturació de les empreses –l’última edició de l’informe fa referència al període comprès entre el 2015 i el 2018– i tan sols té en consideració a aquelles companyies que ja registraven almenys 100.000 euros d’ingressos a l’inici del cicle. En el cas d’EGS, l’increment de la xifra de negoci ha sigut d’un 366,9% de mitjana anual, passant de 270.000 euros facturats el 2015 a 26,25 milions el 2018, segons les dades recollides pel ‘Financial Times’ en el seu rànquing. Això la converteix en la quarta empresa europea i en la primera espanyola amb una taxa de creixement més gran en aquest lapse de temps.

Curiosament, EGS ha aconseguit aquest desenvolupament tan accelerat ajudant altres empreses a créixer. El seu model de negoci es basa en la comercialització d’una tecnologia que permet controlar tots els aspectes relacionats amb la gestió dels treballadors: contractacions, nòmines, beneficis laborals, procés d’‘onboarding’, etc. El ‘software’ està pensat especialment per a companyies que s’expandeixen internacionalment i han d’administrar recursos humans repartits per tot el món. A més de la tecnologia, EGS també realitza tasques de consultoria perquè els seus clients sàpiguen com adaptar-se a les legislacions laborals i barreres culturals que poden trobar-se a cada país.

Inversió de 16,85 milions

Notícies relacionades

Malgrat el pronunciat creixement dels últims anys, EGS no havia recorregut al capital risc per finançar-se. Fins ara. El mes d’agost la companyia va tancar la seva primera ronda per valor de 20 milions de dòlars (16,85 milions d’euros) aportats en la seva totalitat pel fons nord-americà Guidepost, especialitzat en companyies tecnològiques. Els fons aconseguits s’utilitzaran per prosseguir amb l’expansió de l’empresa, contractar fins a 100 nous empleats i incrementar l’oferta de solucions tecnològiques vinculades a la gestió dels recursos humans. La inversió també suposa que el director de Guidepost, Won Park, passarà a asseure’s al consell d’administració de la ‘start-up’ barcelonina.

Elements Global Services va ser fundada el 2015 per Rick Hammell –que segueix al capdavant de la companyia– a Chicago. El 2017 l’empresa va obrir una oficina al carrer de Pujades, al barri barceloní del Poblenou, i el 2019 va decidir traslladar la seva seu i la majoria de la seva plantilla a la capital catalana. Actualment, a més de les oficines de Barcelona, Elements Global Services disposa de sucursals a Londres, Washington, Chicago, São Paulo, Nova Delhi, Manila, Hong Kong, Xangai, Johannesburg, Dubai i Riyad.

Temes:

Startups