canvis normatius

El Govern canviarà les baixes perquè cobreixin els pares de fills en quarantena

El ministre d'Inclusió emplaça a principis de la setmana que ve patronal i sindicats

zentauroepp54767273 grafcav8539  pamplona  04 09 2020   navarra es la primera co200904214933

zentauroepp54767273 grafcav8539 pamplona 04 09 2020 navarra es la primera co200904214933 / Jesus Diges

1
Es llegeix en minuts
Efe

El ministre d’Inclusió, José Luis Escrivá, ha assegurat aquest divendres que el Govern «està disposat» a introduir «canvis normatius» perquè les prestacions de les baixes per incapacitat temporal per contingències professionals donin cobertura als pares que hagin de cuidar els seus fills en quarantena.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió de diàleg social, que ha tingut lloc aquest matí a Palma de Mallorca, el titular d’Inclusió ha assegurat que el Govern està «analitzant la situació» i que ha conclòs que el supòsit de pares amb fills que siguin aïllats però que no estiguin contagiats «no està cobert» per la normativa actual. «Per fer-ho cal introduir un canvi normatiu», ha dit Escrivá, que ha emplaçat a principis de la setmana que ve patronal i sindicats perquè aportin el seu punt de vista respecte a això.

En els últims dies, i davant la imminent arrencada del curs escolar, s’ha plantejat en el Govern com articular una resposta davant aquesta situació amb declaracions en alguns casos creuades de diferents ministres.

Fa temps que els sindicats reclamen ampliar aquesta cobertura, que actualment protegeix els treballadors que siguin posats en quarantena o aquells els fills dels quals estiguin malalts per la Covid-19, però no els pares de nens que, tot i que no estiguin infectats ni tinguin símptomes, requereixin aïllament.

Des de la patronal, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha criticat la falta d’informació per part del Govern, així com les múltiples versions comunicades per diferents dels seus membres, mentre ha posat el focus en el fet que la figura que s’utilitzi sigui la incapacitat temporal per contingències professionals.

Notícies relacionades

I és que les baixes per malaltia professional permeten al treballador cobrar la prestació des del primer dia, per un percentatge més gran del salari i completament amb càrrec a l’Administració.

Per contra, en la incapacitat temporal per malaltia comuna, l’empleat percep una menor quantia, a partir del quart dia de baixa i l’empresa s’ha de fer càrrec de l’abonament de part de la prestació.