el curs escolar

Els autònoms exigeixen poder acollir-se a l'ajuda del Govern per als pares de fills en quarantena

El president de l'ATA ha denunciat que no estan emparats pel programa Em Cuida

autonomo

autonomo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’associació d’autònoms ATA ha demanat al Govern que proporcioni als treballadors per compte propi protecció davant els possibles casos de contagi o aïllament dels fills, perquè no hagin d’«elegir entre la família i el negoci». En un comunicat, el president de l’ATA, Lorenzo Amor, ha denunciat que els autònoms no estan emparats pel programa Em Cuida, amb el qual el Govern propicia facilitats als treballadors per reduir-se la jornada o accedir a excedències per a la cura dels fills.

«Els autònoms, els seus fills i les seves persones dependents no poden ser menys que qualsevol dels seus treballadors. Necessitem garantia i seguretat jurídica a l’hora de cuidar els nostres familiars. Hem de parar aquesta pandèmia entre tots i ser responsables i quedar-nos a casa quan toqui, però assegurant l’aliment de tots», ha destacat Amor.

Notícies relacionades

«El Govern ha de reaccionar ja, de manera urgent, davant l’imminent començament del curs escolar i legislar alhora per a treballadors per compte d’altri i per compte propi. Hi ha garanties per als treballadors i el mateix demanem per als autònoms».

A més del programa Em Cuida, una altra fórmula podria ser la de garantir el cobrament de la baixa laboral assimilada econòmicament a accident de treball, ha proposat l’ATA, amb la qual l’autònom continuaria pagant la quota mensual i no seria compatible amb l’activitat. Per això sol·licitem que s’exoneri de la cotització de la quota des del primer dia els autònoms que s’acullin a aquestes baixes per malaltia.