DIVERSIFICACIÓ

Repsol invertirà 32 milions a Tarragona en una nova planta de polímers

La fàbrica, única en Espanya, es dedicarà al disseny i fabricació de plàstics tècnics amb destinació al sector de components de l'automòbil

49900285 601

49900285 601

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Repsol ha anunciat aquest dijous que invertirà 32 milions d’euros en una nova fàbrica de polímers d’alta resistència, utilitzats especialment en el sector automobilístic. La planta serà operativa a finals del 2021. El grup presidit per Antonio Brufau ha indicat que aquest projecte reforça el seu paper com a «subministrador clau per al sector de l’automoció i com a companyia compromesa amb el medi ambient, en el marc del seu objectiu d’arribar a zero emissions netes l’any 2050».

Notícies relacionades

La nova planta de Repsol serà la primera del seu tipus a la península Ibèrica. Els polímers d’alta resistència serveixen com matèria primera per a la fabricació de para-xocs i diferents elements interiors i exteriors dels vehicles que requereixen especial fermesa, com ara plafons de portes i instruments. També són utilitzats per a la fabricació de maletes, equipament esportiu o carcasses de grans bateries, que poden aprofitar les seves característiques particulars per millorar les seves prestacions. Malgrat les incerteses existents per a la inversió com a conseqüència de la crisi desencadenada per la pandèmia, a Repsol estan convençuts que els polímers d’alta resistència seran àmpliament requerits en el mercat davant d’altres alternatives, especialment per una relació pes-resistència molt avantatjosa. 

Per fabricar aquesta nova gamma de polímers, Repsol instal·larà un segon reactor en una de les unitats de producció de polipropilè de l’àrea química del seu complex industrial de Tarragona. Aquest centre petroquímic de Repsol és el més important d’Espanya i s’hi fabriquen diferents tipus de polímers, matèria primera per a infinitat de productes d’ús quotidià. Repsol fabrica i comercialitza una àmplia varietat de productes químics, que inclouen des de la petroquímica bàsica fins a la derivada, entre els quals es troba una àmplia gamma de poliolefines, totes 100% reciclables. L’energètica aposta per una química eficient en el seu procés industrial i orientada a l’economia circular, amb l’objectiu de reciclar el 2030 l’equivalent al 20% de la seva producció de poliolefines.

Temes:

Repsol