des de les balears

Preus 'low cost' per volar a la Península per la por del coronavirus

La desconfiança a viatjar en un context de rebrots i restriccions ha desinflat el preu dels bitllets i ha fet aflorar gangues

Air Europa ofereix bitllets a Barcelona a partir d'11 euros per trajecte les pròximes setmanes

zentauroepp54248485 prat200726145227

zentauroepp54248485 prat200726145227 / ALBERT GEA

2
Es llegeix en minuts
Jaume Bauzà

La por de viatjar ha provocat una dràstica caiguda del preu dels bitllets d’avió que connecten les Balears amb la Península i diversos destins europeus. En un sector com l’aeri, tan sensible als vaivens de la demanda, els seients lliures cotitzen a la baixa i fan aflorar oportunitats.

«Abaixar el preu és l’únic que pots fer quan no ocupes el vol», va afirmar ahir Xisco Mulet, president de l’Agrupació Empresarial d’Agències de Viatges de Balears (Aviba). «Baixa el preu dels bitllets perquè la gent no està viatjant. El juliol va ser fins i tot millor del que esperàvem, però tot es va acabar quan el Regne Unit, Alemanya i tants països van començar a posar restriccions. Les agències estan paralitzades, només venem alguns viatges per motius familiars», va lamentar Mulet.

La desconfiança a viatjar en un context de quarantenes i rebrots generalitzats està deixant molts bitllets sense vendre i retallant preus després de successives pujades. Aplicat el descompte del 75% de resident, les aerolínies comercialitzen trajectes per menys de 10 euros a destins de la Península a partir del setembre. Un repàs de les webs de les principals companyies que operen vols amb Mallorca les pròximes setmanes confirma les rebaixes.

Air Europa ofereix bitllets a Barcelona a partir d’11 euros per trajecte les pròximes setmanes. Aquestes tarifes s’estenen per ara fins al novembre, quan es venen seients a partir de 10 euros. L’aerolínia amb seu a Mallorca també comercialitza bitllets per entre 11 i 13 euros per volar a València.

Vueling, per la seva part, ofereix vols a Santiago a partir de 12 euros gairebé cada dia durant setembre i octubre. També és molt assequible volar a la pròxima la Corunya i a Astúries, amb seients per menys de 20 euros per als dos destins. Els bitllets a Bilbao per entre 12 i 13 euros també estan generalitzats almenys fins al novembre.

Volar a Madrid és molt assequible amb Iberia Express, que ofereix trajectes des de 12 euros gairebé diàriament.

«Són les regles del joc», va destacar el president d’Aviba. «Just quan va acabar el confinament hi va haver una punta de demanda que va fer apujar els preus, com és normal. Ara estem en la situació oposada, es ven poc». Els mallorquins ni tan sols estan anant a Menorca», va afegir Mulet.

Notícies relacionades

Viatjar a Europa des de Mallorca les pròximes setmanes també inclou un ampli ventall de gangues, tot i que les restriccions decretades en la majoria de països desaconsellen pujar a un avió per fer turisme. Ryanair ofereix vols a Londres, Milà, París i Edimburg per menys de 10 euros durant tot setembre.

També Easyjet ofereix gangues, com trajectes a Liverpool i Berlín per menys de 20 euros, i desenes de seients a Ginebra a partir de 15 euros. No obstant, en tots regeixen restriccions per a passatgers procedents de les illes.