Problemes laborals

Nissan endarrereix la reobertura de les seves fàbriques catalanes per la fuga d'una de les seves subcontractes

El conflicte laboral d'Acciona obliga el gegant nipó a alterar el seu pla de la posada en marxa de produccions

El acuerdo de Nissan para cerrar sus plantas en BCN

El acuerdo de Nissan para cerrar sus plantas en BCN

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nissan ha retardat la posada en marxa de les seves fàbriques a Catalunya fins al 31 d’agost. El conflicte laboral derivat de la fuga d’una de les seves principals subcontractes, Acciona, ha obligat el gegant nipó a modificar els seus plans. La companyia ha fet oficial aquest divendres la informació avançada per EL PERIÓDICO i ajorna una setmana la posada en marxa de les factories de la Zona FrancaMontcada i Reixac i Sant Andreu. En paral·lel, els 500 treballadors afectats per l’ero d’extinció presentat per Acciona tenen previst concentrar-se dilluns a primera hora del matí davant de les factories de Nissan per protestar contra els acomiadaments. 

Els empleats de Nissan estan citats al seu lloc de treball dilluns que ve, tot i que únicament per impartir cursos de formació. Les màquines continuaran aturades fins que Nissan aconsegueixi resoldre el problema logístic i de gestió que li ha deixat Acciona, al rescindir unilateralment el 6 d’agost passat el contracte de prestació de serveis que l’unia amb la firma d’origen japonès. El 31 d’agost està previst que tornin a la producció els treballadors de la línia 1, la que fabrica la furgoneta elèctrica e-NV200. Una setmana després, el 7 de setembre, està previst que es reincorporin els treballadors vinculats amb la línia 2, la que acobla les ‘pick-up’ Nissan Navara, Renault Alaskan i Mercedes X-Class.

Notícies relacionades

La direcció local de Nissan guanya una setmana de marge per resoldre el forat que ha deixat Acciona, empresa que va decidir rescindir el seu contracte a l’al·legar que el nivell de producció que li assegurava el gegant nipó fins a la data del nou tancament no li suposava un negoci rendible. Els 500 treballadors d’aquesta subcontracta es veuen ara afectats per un ero d’extinció, que dilluns que ve començaran a negociar l’empresa i els sindicats.

La desbandada d’Acciona suposa un risc per al pla de retirada ordenada que van tancar a principis d’agost Nissan i els sindicats i que manté les produccions fins al 31 de desembre del 2021. «La direcció de Nissan reitera que la millor opció per a totes les parts (administracions públiques, representació dels treballadors i proveïdors) per a la recerca d’alternatives de reindustrialització sòlides per al futur de les plantes a Catalunya és el reinici de l’activitat al més aviat possible», ha insistit la companyia en el seu comunicat d’aquest divendres.   

Temes:

Nissan Ocupació