marca de tornada

BlackBerry renaixerà amb mòbils Android amb teclat físic

La firma, que havia deixat de fabricar al febrer, tornarà al mercat el 2021 amb connectivitat 5G

Visitors attend the Blackberry booth at the Mobile World Congress in Barcelona, Spain February 25, 2019. REUTERS/Rafael Marchante

Visitors attend the Blackberry booth at the Mobile World Congress in Barcelona, Spain February 25, 2019. REUTERS/Rafael Marchante / RAFAEL MARCHANTE (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La marca de telèfons intel·ligents amb teclat físic BlackBerry, que havia deixat de fabricar productes al febrer, renaixerà una vegada més i ha anunciat que el 2021 llançarà nous ‘smartphones’ Android amb teclat físic i suport per a 5G, després d’arribar a un acord amb la nord-americana OnwardMobility i el fabricant xinès FIH Mobile.

Tal com informa Europa Press, aquest anunci es produeix després que la xinesa TCL, que havia comprat la marca el 2016 i l’havia rellançat amb nous mòbils com el més recent BlackBerry KEY2 LE, decidís a principis del 2020 deixar de produir i vendre mòbils d’aquesta marca a partir del pròxim 31 d’agost.

Ara, l’empresa nord-americana OnwardMobility ha anunciat un acord amb la marca BlackBerry i el fabricant xinès FIH Mobile, una subsidiària de la xinesa Foxconn –fabricant actual de l’iPhone– per llançar nous dispositius de la marca, com ha confirmat la companyia nord-americana en un comunicat.

Teclat ‘qwerty’ físic

Els mòbils de la nova etapa de BlackBerry comptaran amb teclat ‘qwerty’ físic, com és habitual, però també per primera vegada amb connectivitat 5G, per «augmentar la productivitat» dels usuaris professionals, segons OnwardMobility.

Els nous ‘smartphones’ mantindran el sistema operatiu Android, ja present als dispositius fabricats per TCL, i s’espera que arribin al mercat a Europa i Amèrica del Nord en la primera meitat del 2021.

Protegir les comunicacions, la privacitat i les dades

Notícies relacionades

«Els usuaris professionals i corporatius estan desitjosos per tenir dispositius 5G segurs que permetin la productivitat sense sacrificar l’experiència d’usuari», ha assegurat el conseller delegat de OnwardMobility, Peter Franklin, que ha destacat que «els ‘smartphones’ BlackBerry són coneguts per protegir les comunicacions, la privacitat i les dades».

La nord-americana OnwardMobility s’ocuparà en el futur dels plans i del desenvolupament de la marca BlackBerry a Amèrica del Nord, mentre que FIH Mobile dissenyarà i fabricarà els dispositius a la Xina, segons l’acord arribat.

Temes:

Mòbils