SECTOR FARMACÈUTIC

Sanofi comprarà Principia Biopharma per 3.110 milions

L'acord aplana el camí de Sanofi per al desenvolupament de medicaments contra patologies cròniques causades per l'alteració del sistema immune

zentauroepp48520915 file photo  the sanofi logo at the viva tech start up and te190613160924

zentauroepp48520915 file photo the sanofi logo at the viva tech start up and te190613160924 / Charles Platiau

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La farmacèutica francesa Sanofi ha arribat a un «acord definitiu» per adquirir el laboratori nord-americà Principia Biopharma per 3.680 milions de dòlars (3.110 milions d’euros) en efectiu, segons van informar les empreses. Esperen completar la transacció en el quart trimestre del 2020.

Comença Biopharma Inc és una empresa biofarmacèutica en etapa avançada centrada en el desenvolupament de tractaments per a malalties immunomediades. Les IMID (Immune Mediated Inflammatory Diseases, malalties inflamatòries immunomediades) són patologies cròniques que comparteixen un símptoma comú: la inflamació causada per una alteració del sistema immune.

La idea de Sanofi és incorporar als seus productes aquells estratègics, fonamentalment, en aquest cas, el denominat inhibidor BTK ‘168 (tirosina quinasa Bruton). «Les dades de la fase 2 sobre l’esclerosi múltiple recidivant van mostrar el gran potencial de ‘168 per abordar la discapacitat i la progressió de la malaltia i van desencadenar l’inici dels estudis de la fase 3», explica Sanofi en un comunicat per justificar l’adquisició.  

Notícies relacionades

El 2017, Sanofi va firmar una col·laboració amb Principia en virtut de la qual el laboratori va atorgar a la farmacèutica una llicència mundial exclusiva per desenvolupar i comercialitzar l’inhibidor de BTK ‘168 en l’esclerosi múltiple i altres malalties del sistema nerviós central. D’aquest preacord s’arriba a l’operació anunciada. 

Segons les condicions de l’operació, que compta amb el suport unànime dels consells d’administració de les dues companyies, Sanofi abonarà 100 dòlars en efectiu per cada acció de Principia Biopharma, cosa que representa una prima del 10% respecte al preu de tancament dels títols de l’empresa divendres passat. Una vegada completada la transacció, una filial de Sanofi es fusionarà amb Principia i totes les accions que no s’haguessin adherit a la compra seran convertides en drets de cobrament del mateix preu que l’abonat durant l’oferta, que començarà aquest mes. «Aquesta adquisició avança la nostra transformació en R+D per accelerar el desenvolupament de medicines per al tractament de necessitats significatives dels pacients», va declarar Paul Hudson, conseller delegat de Sanofi. «La combinació amb Sanofi portarà recursos substancials per expandir i accelerar els beneficis potencials de les teràpies», va apuntar Martin Babler, president i conseller delegat de Principia Biopharma.