Conflicte laboral

El conflicte d'Alcoa San Cibrao entra en punt mort

Els representants de la companyia es van trobar una llançada d'ous a la seva arribada a la reunió aquest dijous

La companyia vol acomiadar 534 empleats i el comitè demana que atengui l'oferta de Liberty House

undefined54377958 lugo  06 08 2020   representantes de alcoa espa a y del comi200806154125

undefined54377958 lugo 06 08 2020 representantes de alcoa espa a y del comi200806154125 / Eliseo Trigo

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conflicte d’Alcoa San Cibrao  (Lugo) ha entrat en punt mort al no fer-se la reunió entre empresa i comitè que estava prevista per a aquest dijous, a falta de firmar les actes de desacord del tancament de període de consultes de l’ero que finalitzava ahir.

Representants dels treballadors i empresa estaven citats a les 10 del matí d’aquest dijous en un hotel de Lugo, després d’estar reunits unes 30 hores entre dimarts i dimecres sense acord. La companyia està enrocada a parar i aplicar l’acomiadament de 534 empleats, mentre el comitè reclama que atengui l’oferta de compra de Liberty House.

No obstant, a l’arribada aquest matí de dijous en microbús dels representants d’Alcoa s’han trobat amb una concentració i el llançament d’ous, per la qual cosa han optat per fer mitja volta sense tornar a la trobada. Tot això, després que Alcoa no assistís a la taula multilateral convocada de forma telemàtica dijous pel Govern per mirar de desbloquejar la situació.

En declaracions als mitjans, el president del comitè d’empresa, José Antonio Zan, critica que ja passa de «taca d’oli» que Alcoa no s'assegui a negociar aquest dijous amb el treballadors, després que dimecres no assistís a la taula multilateral. Per tal motiu, exigeix que l’autoritat laboral i la Xunta de Galícia «es posi en aquest procés i s’assegui amb nosaltres també». «Necessitem que algú arbitri això», clama.

Notícies relacionades

I és que Zan afirma que «és impossible poder negociar amb aquesta empresa». «Estem esperant des de les 9 del matí i aquí no ha aparegut ningú», es queixa. Respecte a això, assevera que no saben «res» de l’empresa, ja que tan sols han rebut comunicació de la Conselleria d’Economia, Empresa i Indústria que Alcoa no acudirà a la reunió d’aquest dijous. Remarca que l’entrada al lloc de reunió en un restaurant de Lugo és lliure. «Una imatge val més que mil paraules, podeu veure que l’entrada està totalment lliure», ha explicat als mitjans.

«Avui no compareix aquí per firmar l’acta de desacord, suposem perquè aquesta acta és molt dubtosa i no explica una veritat», prossegueix en el seu raonament Zan. «Ahir es van comportar com autèntics voltors, fent-nos des del dia 4 patir com no s’ha de fer en una negociació, avui volen fer-se les víctimes que han patit molt i que ho han passat malament, i aquí no hi ha ningú», opina. «No entenem per què les autoritats permeten això», postil·la. «Si comparem tirar un ou a estar acomiadant... Si és veritat això, que ho poso en dubte, perquè no han explicat una veritat des de fa temps», assegura el president del comitè d’empresa.