Empreses

Siemens Healthineers compra Varian per 16.400 milions de dòlars

La nord-americana està especialitzada en intel·ligència artificial i anàlisi de dades per a tractaments de càncer

175080505

175080505

1
Es llegeix en minuts
Afp

Siemens Healthineers, la divisió de dispositius mèdics del conglomerat alemany, va anunciar diumenge un acord de compra del nord-americà Varian, especialista en tractaments per al càncer, per 16.400 milions de dòlars. «El consell d’administració de Varian va aprovar per unanimitat l’acord i recomana als seus accionistes que també l’aprovin», segons va exposar Siemens Healthineers en un comunicat.

S’espera que el pacte es tanqui en la primera meitat de 2021, a l’espera de l’aprovació dels accionistes de Varian, els reguladors i altres condicions. Els accionistes de l’empresa nord-americana rebran 177,50 dòlars per cada acció.

Notícies relacionades

Siemens Healthineers és un grup de tecnologia mèdica amb seu a Erlangen (a l’estat de Baviera, al sud d’Alemanya), que figura a l’índex borsari MDax. La companyia preveu finançar la comprar a través d’una combinació de préstecs i capital recaptat mitjançant l’emissió de noves accions. Siemens Healthineers es va fer pública el 2018 i ha sigut legalment independent del grup des d’aleshores. No obstant, Siemens continua sent un accionista majoritari de Healthineers. Si s’acaba l’acord amb Varian, la participació del grup Siemens a Healthineers disminuirà del 85% al 72%.

Per la seva part, Varian, amb seu a Palo Alto (Califòrnia), se centra en tecnologia com la intel·ligència artificial, aprenentatge automàtic i anàlisi de dades per millorar els tractaments contra el càncer.

Temes:

Empreses