AUTOMOCIÓ

Nissan ofereix fins a 268.000 euros per arribar a un acord

La companyia manté el seu termini fins dimarts perquè els sindicats acceptin l'última proposta presentada abans d'esgotar el termini de consultes

Les indemnitzacions que l'empresa ha calculat amb un acord es col·loquen entre tres i quatre vegades per sobre del que està fixat per la llei

GRAF7956. MONTCADA I REXACH, 01/08/2020.- El comité de empresa de Nissan ha convocado una asamblea de trabajadores a las 11 de esta mañana en la planta de Montcada i Reixac (Barcelona) para explicar el proceso negociador con la compañía, a la que ha calificado de chantajista, su última propuesta realizada anoche y la estrategia que seguirá de aquí en adelante.La dirección de Nissan ha emitido un comunicado esta madrugada en el que afirma que ha mejorado su oferta de indemnizaciones para los 2.525 trabajadores afectados por el cierre de las plantas barcelonesas, reconoce que la distancia entre las posturas es insalvable y ha advertido de que la mantendrá hasta el próximo martes, 4 de agosto, pero que si es rechazada la empresa procederá de conformidad con la normativa vigente.-EFE/ Enric Fontcuberta.

GRAF7956. MONTCADA I REXACH, 01/08/2020.- El comité de empresa de Nissan ha convocado una asamblea de trabajadores a las 11 de esta mañana en la planta de Montcada i Reixac (Barcelona) para explicar el proceso negociador con la compañía, a la que ha calificado de chantajista, su última propuesta realizada anoche y la estrategia que seguirá de aquí en adelante.La dirección de Nissan ha emitido un comunicado esta madrugada en el que afirma que ha mejorado su oferta de indemnizaciones para los 2.525 trabajadores afectados por el cierre de las plantas barcelonesas, reconoce que la distancia entre las posturas es insalvable y ha advertido de que la mantendrá hasta el próximo martes, 4 de agosto, pero que si es rechazada la empresa procederá de conformidad con la normativa vigente.-EFE/ Enric Fontcuberta. / Enric Fontcuberta (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez

Després d’haver-se liquidat sense acord el període de consultes dissabte de matinada, la direcció de Nissan Motor Ibérica va donar de temps fins dimarts perquè la representació dels treballadors ofereixi una resposta a l’última proposició posada sobre la taula de mediació per la companyia.

L’equip negociador encapçalat per Frank Torres manté la postura defensada divendres a la nit i proposa als treballadors un escenari d’acord que els permet allargar la producció fins al mes de desembre del 2021, mantenint el màxim de llocs de treball i amb la condició que s’abandoni la vaga indefinida que fa més de 90 dies que dura i que ha impedit l’empresa atendre les comandes de les pick-up de Mercedes Benz Clase X que s’haurien d’haver entregat al maig.

Els sindicats intentaran buscar la millor sortida per als treballadors «per responsabilitat», va assenyalar ahir el president de la secció sindical de Sigen-Usoc a Nissan, Miguel Ruiz. «Mil afectats poden acollir-se al pla de jubilacions i rendes, i l’objectiu ha de ser buscar càrrega per als 1.500 restants (amb un pla de reindustrialització). Si no és possible per a tothom, una part. Sortirien el desembre del 2021 amb indemnitzacions superiors al que marca la llei», afirmen des de l’empresa.

Si no hi ha acord, als treballadors només els quedaran dues opcions, o anar a judici (uns 18 mesos) o tancar una negociació sense acord. Segons càlculs facilitats per la companyia, per als tres grups de treballadors (amb antiguitats dels anys 1990, 1994 i 2000) les indemnitzacions per a un salari mitjà oscil·len entre els 36.845 i els 38.036 euros sense acord i amb un màxim de 20 dies per any treballat, mentre que en cas d’anar a judici la llei proposa des de 73.690 105.393 euros (segons el grup) amb indemnitzacions entre 33 i 45 dies per any.  Tot això amb un tancament de l’empresa el desembre de 2020.

Notícies relacionades

Si els treballadors opten per donar un sí a l’empresa i rubricar un acord dimarts, la companyia adquireix un compromís d’ocupació fins al desembre de 2020 i des de gener a desembre de 2021 amb un pla de baixes incentivades i acomiadaments no traumàtics que haurien de ser suficients per gestionar l’excedent de 600 persones des de gener de 2021.

Les indemnitzacions (sempre amb data baixa el 31 de desembre del 2021) es fixaran per a un salari de 38.565 euros a l’any en: 195.114,6 euros per als més veterans en l’empresa amb 90% del sou i 63 dies per any treballat; per als del segon grup (antiguitat des del 1994) es fixa en 268.611 euros amb 75% del salari i 61 dies per any treballat; mentre que per als contractats el gener del 2000, l’import és de 130.749 euros amb 60 dies per any i un límit de 42 mesos. 

Temes:

Nissan