temor des del Regne Unit

Els hotelers s'ofereixen a finançar els tests als turistes estrangers que surtin d'Espanya

Les quarantenes per coronavirus posen en perill 8.700 milions per al sector turístic

zentauroepp54162221 turistas suizos200727132527

zentauroepp54162221 turistas suizos200727132527 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els hotelers espanyols sol·liciten la realització de proves a l’origen i destí als viatgers i s’ofereixen a finançar els tests a la sortida dels seus establiments a Espanya per evitar quarantenes de viatgers com l’anunciada pel Govern britànic el cap de setmana passat.

La Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) ha mostrat la seva «sorpresa i decepció» respecte a l’anunci del Govern britànic de decretar una quarantena als viatgers que tornen des d’Espanya i insten la UE a prendre «mesures sanitàries urgents» que garanteixin la màxima seguretat dels turistes tant a l’origen com al destí.

«Hem de posar sobre la taula les condicions objectives que té el nostre país respecte a l’activitat turística i confiem que en les pròximes hores o dies es reconsideri la situació per part del Govern britànic per intentar aixecar el sector turístic, tan important per al nostre país», assegura en un vídeo el president de la Confederació, Jorge Marichal.

Risc econòmic

La quarantena decretada pel Govern britànic per als qui tornin d’Espanya, juntament amb les dictades pels Països Baixos i Noruega, a més de la recomanació francesa de no viatjar a Aragó ni a Catalunya, posa en perill ingressos del turisme estranger per a Espanya per 8.700 milions d’euros entre l’agost i el setembre.

Notícies relacionades

En declaracions a Efe, el vicepresident executiu d’Exceltur, José Luis Zoreda, ha criticat que el Govern britànic no advertís abans Espanya sobre la decisió, que també han contestat empresaris del sector d’aquell país, com easyjet i Jet2, que, amb la seva decisió de mantenir les operacions amb Espanya, han transmès un «clar desafiament» al seu Govern reflex de la seva «discrepància absoluta» amb la mesura. 

Aquestes quarantenes «poden arribar a ser la cirereta d’una temporada agònica». Amb les xifres del 2019, en els mesos d’agost i setembre, els ingressos procedents de turistes britànics van sumar 4.572 milions d’euros; els francesos, 2.300 milions; holandesos, 935 milions; belgues, 612 milions, i noruecs, 283 milions. «Això és el que està en joc», diu Zoreda, per a qui la notícia és «devastadora, no pot ser més dramàtica», especialment per a les Balears, la Costa Blanca (especialment Benidorm), la Costa del Sol i les Canàries.