empreses

La irrupció de les pimes al parlament

La intervenció de Pimec, un nou impuls en favor de la liquidesa de les pimes

rosas46248998 antoni canete pimec190926181746

rosas46248998 antoni canete pimec190926181746 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les pimes han aconseguit tenir aquesta vegada veu al CongrésL’elecció del secretari general de Pimec i president de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM), Antoni Cañete, com a un dels 20 membres del grup de treball per a la reconstrucció en el parlament ha sigut decisiva per ressuscitar la necessitat d’un règim sancionador contra la morositat. La qüestió va tornar a entrar en l’agenda de ses senyories.

En la seva intervenció al Congrés el passat 8 de juny va plantejar al Govern accelerar l’aprovació de la normativa –pendent de tràmit des de la passada legislatura– per penalitzar la morositat entre companyies, dotar així de liquiditat al teixit empresarial i evitar tancaments massius davant l’impacte econòmic de la pandèmia. Segons càlculs de Pimec, la letalitat de negocis porovocada per la crisi del coronavirus serà del 20% entre les pimes.

Notícies relacionades

L’aprovació d’un règim sancionador de la morositat és una reiterada reivindicació de la patronal de les pimes catalanes des de fa anys. Segons els seus baròmetres interns, tres de cada quatre pimes pateixen problemes de liquiditat, especialment acusats aquests després de la irrupció del coronavirus. «Obliguem a les empreses a endeutar-se a través de crèdits ICO, quan la solució seria eliminar la morositat», va declarar. És escassetat d’efectiu en caixa és per per falta de pagament. Cañete va xifrar en més de 136.000 milions d’euros els que les pimes a tot Espanya tenen pendents de cobrament; entre els deguts per l’Administració (14.000) i els d’empreses cotitzades (122.000); segons les seves xifres.

I això s’explica, segons va argumentar, per la falta d’una penalització davant l’incompliment pel retard en els pagaments entre privats. Incompliment que acaba beneficiant majoritàriament les grans firmes i perjudicant les petites. «¿Com es pot permetre que el nostre Ibex, que cobra a 58 dies dels seus clients, pagui a 180 dies de mitjana les seves factures, saltant-se els terminis legals?», va afirmar. 

Temes:

Congrés