11 d’ag 2020

Anar al contingut

ajuts

Brussel·les aprova el rescat de KLM pel govern holandès

El paquet de mesures per a la liquiditat de l'aerolínia ascendeix a 3.400 milions d'euros

Undated file picture of KLM jets at airport Schiphol. Air France and Dutch carrier KLM are merging to create the world’s largest airline in terms of turnover, both companies announced Tuesday 30 September 2003. The merger will be carried out through an exchange of shares, with Air France and the French state owning 81 percent of the new entity, called Air France-KLM, and the Dutch carrier owning the remaining 19 percent. EFE/epa/ANP FILES/Toussaint Kluiters//

Undated file picture of KLM jets at airport Schiphol. Air France and Dutch carrier KLM are merging to create the world’s largest airline in terms of turnover, both companies announced Tuesday 30 September 2003. The merger will be carried out through an exchange of shares, with Air France and the French state owning 81 percent of the new entity, called Air France-KLM, and the Dutch carrier owning the remaining 19 percent. EFE/epa/ANP FILES/Toussaint Kluiters// / Toussaint Kluiters (EFE)

La Comissió Europea (CE) ha donat aquest dilluns llum verda a un paquet d’ajuts de 3.400 milions d’euros per part del Govern holandès a l’aerolínia KLM, el segon ocupador més gran privat del país, per compensar els perjudicis causats per la crisi del coronavirus

Brussel·les considera que l’ajuda proposada per l’Executiu holandès «contribuirà a gestionar l’impacte econòmic del coronavirus a Holanda» i és «necessària, apropiada i proporcionada per evitar una pertorbació seriosa» en l’economia d’aquest país, després de constatar-se que KLM no disposava de liquiditat per reiniciar les seves operacions. 

«El suport de l’Estat holandès és essencial per obtenir liquiditat vital per enfrontar aquest difícil període. Holanda ha demostrat que totes les altres mesures potencials per obtenir liquiditat als mercats s’havien explorat i intentat», va explicar la Comissió Europea en un comunicat. 

El recolzament aprovat arribarà a KLM en forma d’una garantia estatal per a préstecs d’un consorci de bancs i un préstec subordinat a l’empresa per part de l’Estat. 
Brussel·les considera que les dues mesures compleixen amb les condicions temporals d’ajuts estatals durant la crisi del coronavirus, ja que, per exemple, el préstec associat a la garantia no superarà els 2.400 milions d’euros i l’aerolínia no es trobava en dificultats abans del 31 de desembre de 2019, entre altres criteris. 

KLM compta amb més de 36.600 empleats i, com a segon ocupador privat del país més gran, es tracta d’una empresa clau per a l’economia holandesa, ja que assegura la connectivitat del país amb destinacions a Europa, els territoris holandesos d’ultramar i amb la resta del món.