mercats

La borsa del 2 de juliol

La borsa puja el 3,75% i s'aproxima als 7.500 punts

1
Es llegeix en minuts

La borsa ha registrat aquest dijous la pujada més gran en gairebé un mes amb una revalorització del 3,75% que l’acosta als 7.500 punts, amb l’ajuda del descens de l’atur als Estats Units el mes passat i les proves favorables efectuades amb una vacuna per al coronavirus, segons dades del mercat.

L’índex més rellevant del parquet nacional, l’Ibex 35, amb tots els seus valors amb guanys, excepte un que ha repetit cotització, ha avançat 271,2 punts, el 3,75%, fins a 7.498,6 punts, nivell de mitjans de juny. Les pèrdues des del començament de l’any descendeixen el 21,47%.

El mercat nacional, després d’haver transcorregut en les últimes sessions al voltant de 7.200 punts, ha aconseguit puja aquest dijous amb l’ajuda de la banca per l’esperança desencadenada per la vacuna que han provat satisfactòriament dues farmacèutiques i per l’alça dels mercats internacionals i la creació de l’ocupació als Estats Units.

Notícies relacionades

Tots els grans valors han pujat: BBVA ho ha fet el 7,28%, la tercera pujada més gran de l’Ibex, seguit per Banco Santander, que ha avançat el 6,65% (quart lloc), alhora que Inditex ha guanyat el 3,58%; Iberdrola, el 3,47%; Repsol, l’1,9%, i Telefónica, l’1,02%, la menor pujada d’aquest índex.

Des d’un punt de vista merament xartista, l’evolució mostra figures prometedores. Bona figura en l’Ibex 35. I també de molts dels integrants de l’índex, una cosa relativament lògica després d’haver tancat per sobre dels màxims de les últimes vuit sessions. Si és un gir profund o simple corrent superficial haurà de confirmar-ho o desmentir-ho la sessió d’aquest divendres, que oferirà un cap de setmana en què s’hauran de prendre les decisions més imminents. Molts intueixen l’atac als 7.600 punts. Consolidar nous referents i suports està en joc. Hi ha liquiditat en el mercat i la renda variable sembla ser opció fins i tot més conservadora que l’apallissada economia real, sobretot en carteres ben diversificades. 

Temes:

Ibex 35 Borsa