DISTRIBUCIÓ

Les vendes a les grans superfícies van créixer el maig respecte d'abril a Catalunya

L'activitat va pujar el 19,4% davant el mes anterior però van caure el 24,9% respecte de l'any passat

11249125 591

11249125 591

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso

Les vendes a les grans superfícies de Catalunya van caure el 24,9% el maig respecte del mateix mes de l’any anterior, a causa de la crisi generada per la Covid-19, tot i que van augmentar el 19,4% respecte del mes d’abril gràcies a la reobertura de comerços. Segons dades de l’Institut de Estadística de Catalunya (Idescat), per grups de productes, el descens interanual de les vendes es va concentrar als productes no alimentaris, amb una caiguda del 57,6%, mentre que els d’alimentació van augmentar un 13,8%. L’estat d’alarma va ser especialment negatiu per a les grans superfícies, mentre que altres formats comercials de proximitat com els supermercats es van convertir en els grans proveïdors de productes de primera necessitat de la població.

Notícies relacionades

En l’acumulat dels primers cinc mesos de l’any, la variació interanual de l’índex ha sigut negativa, amb un descens del 13,2%, a causa de les conseqüències de l’estat d’alarma. Les vendes acumulades dels productes d’alimentació han augmentat l’11,8%, mentre que la resta de productes ha disminuït el 33,2% en el mateix període.

L’Idescat ha destacat que les dades reflecteixen l’evolució del volum de vendes en el context de l’estat d’alarma a causa de la crisi sanitària generada per la Covid-19.