EXPANSIÓ INTERNACIONAL

MAT Holding reforça la seva divisió d'aigües amb la compra de la israeliana ARI

La valoració conjunta de l'operació ha superat els 90 milions d'euros

Amb aquesta nova adquisició, MAT Holding aconseguirà superar l'objectiu de facturació el 2020 de 300 milions d'euros fixat en el seu pla estratègic

El conseller delegat de Mat Holding, Pau Relat, ha afirmat que la previsió per a aquest any és incrementar la facturació en un 10% respecte al 2017.

El conseller delegat de Mat Holding, Pau Relat, ha afirmat que la previsió per a aquest any és incrementar la facturació en un 10% respecte al 2017. / Joan Puig

2
Es llegeix en minuts

MAT Holding, referent mundial en sals de coure per a l’agricultura, valvuleria hidràulica i filtració, i número u en distribució a Espanya i Portugal de productes per a eficiència en el reg, ha tancat l’adquisició d’una participació majoritària de la companyia israeliana ARI Optimal Flow Solutions i en els pròxims mesos integrarà la seva activitat amb la de la seva filial Dorot Control Valves. La valoració conjunta de l’operació ha superat els 100 milions de dòlars (uns 90 milions d’euros).

ARI és el líder mundial en solucions per a la protecció de xarxes hidràuliques contra els diferents efectes nocius de l’aire en xarxes de conducció de fluids; té la gamma de vàlvules d’aire més avançada, així com ‘software’ per a l’anàlisi de sobrepressions i disseny i dimensionament de xarxes hidràuliques.  

Aquesta nova adquisició internacional és la tercera que MAT Holding realitza des del 2014 en el sector del control i conducció de fluids després de la compra de Dorot el 2014 i l’americana OCV el 2018, i així consolida la seva posició com a referent mundial de solucions i productes d’enginyeria amb alt valor afegit per a la protecció i maneig eficient de xarxes de fluids. 

La nova companyia fusionada Dorot-ARI té 570 empleats, 400 d’ells distribuïts als dos centres productius d’Israel i la resta repartits entre el centre productiu a Oklahoma (Estats Units) i nou filials comercials desplegades per quatre continents. La facturació consolidada de Dorot-ARI superarà els 100 milions de dòlars el 2020 i opera principalment en les indústries de microirrigació, la infraestructura hidràulica pública, les xarxes industrials de protecció contra incendis i altres aplicacions industrials com la dessalinització i la mineria.

El conseller delegat de MAT Holding, Pau Relat, ha destacat: «Aquesta adquisició ens dona l’oportunitat d’ancorar definitivament la presència de Mat Holding en l’ecosistema israelià, i per tant ser al capdavant de la gestió eficient de l’aigua; això, al seu torn, enforteix la resta dels negocis del grup en l’àmbit de l’aigua, un dels nostres segments clau».

Notícies relacionades

Dorot-ARI, que inverteix en R+D al voltant del 5% de la seva facturació anualment i té una llarga llista de patents internacionals, es convertirà en el principal centre d’innovació dels negocis vinculats a l’aigua del grup MAT Holding. En aquest sentit, Relat també ha posat en relleu que: «En els últims 20 anys hi ha hagut grans avenços en la tecnologia per a l’ús eficient de l’aigua i les nostres companyies han sigut motors d’aquesta transformació, però ara els reptes se situen també en l’àmbit de la digitalització, l’obtenció, la interpretació i el maneig de les dades per a l’optimització de les decisions dels operadors i tot això garantint la ciberseguretat d’infraestructures tan crítiques». Perquè així sigui, tal com exposa Relat: «En els últims anys hem aprofitat les oportunitats que també Israel brinda en aquest àmbit i hem incorporat en els nostres equips professionals de l’entorn de ‘start-ups’ tecnològiques, si bé no descartem l’adquisició d’alguna companyia nativa digital en els pròxims mesos per enfortir les nostres capacitats en aquest àmbit».

Les companyies del grup MAT Holding que operen en l’àmbit de l’aigua superaran els 200 milions de facturació el 2020 i, a part de la nova companyia fusionada Dorot-ARI, compten amb solucions per a la filtració i tractament de l’aigua a través de les empreses espanyoles STF i VICAN, així com solucions integrals de microirrigació, segment en què la companyia Regaber lidera el mercat ibèric des de fa més de 40 anys.

Temes:

Empreses