la crisi de la pandèmia

EasyJet estudia més de 700 acomiadaments i el tancament de tres bases al Regne Unit

L'aerolínia ja va anunciar el mes passat que planeja reduir la seva força laboral en un 30%

zentauroepp53391978 easyjet200519145606

zentauroepp53391978 easyjet200519145606 / Matthew Childs

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’aerolínia britànica de baix cost EasyJet estudia l’acomiadament de 727 pilots i el tancament de les bases de Stansted, Southend i Newcastle, ubicades a Anglaterra, segons ha anunciat aquest dimarts el sindicat Balpa. L’aerolínia ha iniciat aquest dimarts les consultes formals sobre aquestes propostes, després d’haver avançat el mes passat que planeja reduir la seva força laboral en un 30% com a mesura per fer front a la crisi per la pandèmia de la Covid-19. 

EasyJet ha indicat que tot i que els seus avions deixin de tenir base als aeroports de Stansted (Londres), Southend (sud d’Anglaterra) i Newcastle (nord d’Anglaterra) continuarà prestant allà el seu servei de vols.

El director executiu de la firma, Johan Lundgren, va assenyalar que es tracta de «propostes molt difícils de presentar en un moment difícil i sense precedents per a l’aerolínia», però va destacar que la companyia pretén «fer el correcte» per assegurar «l’èxit a llarg termini i protegir els llocs de treball en el futur».

«Desafortunadament, l’entorn de menys demanda significa que necessitem menys aeronaus i hi ha menys oportunitats de feina per a la nostra gent. Estem compromesos a treballar de manera constructiva amb els representants dels nostres empleats a tota la xarxa, amb l’objectiu de minimitzar les pèrdues de llocs de treball en la mesura que sigui possible», va apuntar en un comunicat. El secretari general del sindicat de pilots Balpa, Brian Strutton, va destacar que l’acomiadament de 727 pilots equival a un de cada tres d’aquests llocs de treball.

«Sabem que l’aviació està patint la crisi de la Covid-19 i esperàvem que EasyJet anunciés mesures temporals per ajudar l’aerolínia a recuperar-se. No obstant, això sembla una reacció exagerada i excessiva. EasyJet no trobarà un gran nombre de pilots esperant a tornar quan la recuperació tingui lloc en els pròxims dos anys», va dir Strutton en un comunicat.

Notícies relacionades

En l’actualitat, EasyJet, el centre d’operacions del qual és a l’aeroport londinenc de Luton, compta amb un total d’11 bases al Regne Unit, en què gestiona 163 avions, que realitzen 546 rutes.

L’aerolínia va anunciar el maig passat retallades a la seva plantilla que poden afectar uns 4.500 empleats, com a conseqüència del descens de la demanda a causa de la pandèmia. Malgrat que EasyJet ha començat a traslladar passatgers novament, els seus càlculs és que no s’arribaran als nivells de demanda anteriors a la crisi sanitària fins al 2023. 

Temes:

Easyjet