empresa de circ

El Cirque du Soleil demana ajuda per no declarar-se en fallida

La pandèmia ha obligat la companyia a suspendre els seus espectacles i acomiadar el 95% dels seus treballadors

5900068 59

5900068 59

1
Es llegeix en minuts
Reuters

El grup canadenc Cirque du Soleil Entertainment Group ha demanat protecció aquest dilluns per no declarar-se en fallida. La pandèmia de la Covid-19 ha obligat el famós circ a cancel·lar espectacles i acomiadar els seus artistes.

La companyia amb seu a Mont-real, que dirigeix sis espectacles a Las Vegas, ha tingut problemes per mantenir el seu negoci en funcionament durant les restriccions provocades pel coronavirus. La pandèmia ha provocat que l’empresa hagi hagut de suspendre les seves actuacions i acomiadar aproximadament el 95% dels seus treballadors. «Amb zero ingressos des del tancament forçat de tots els nostres espectacles a causa de la Covid-19, la gerència va haver d’actuar per protegir el futur de la companyia», ha  afirmat el director executiu, Daniel Lamarre.

La companyia ha firmat un acord amb els seus inversors, el fons de capital privat TPG Capital, Fosun International Ltd de la Xina i el fons de pensions canadenc Caisse de depot et place du Québec en virtut del qual el grup es farà càrrec de les obligacions del Cirque i invertirà 300 milions de dòlars per recolzar un reinici. Com a part de la inversió, l’organisme governamental Investissement Québec proporcionarà 200 milions de dòlars per finançar el deute.

Notícies relacionades

TPG, Fosun i el fons de pensions canadenc, que han tingut una participació majoritària en la companyia d’entreteniment des del 2015, també seran responsables d’un fons per a empleats de 15 milions de dòlars per proporcionar assistència financera als empleats acomiadats. El Cirque du Soleil ha comunicat que buscarà protecció en la llei d’acords de creditors d’empreses, i la seva sol·licitud serà escoltada dimarts pel Tribunal Superior del Quebec. També ho farà als Estats Units.

La companyia també ha informat que els artistes i el personal d’espectacles residents a Las Vegas i Orlando, que s’espera que reprenguin abans que la resta els seus espectacles, no es veuran afectats pels acomiadaments.