A partir d'aquest diumenge

Espanya elimina la quarantena als turistes del Regne Unit

El Ministeri d'Exteriors ha decidit aixecar aquesta restricció

zentauroepp53784527 graf2299  ibiza  17 06 2020   vista de los primeros turistas200618092900

zentauroepp53784527 graf2299 ibiza 17 06 2020 vista de los primeros turistas200618092900 / Sergio G Canizares

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Espanya permetrà l’arribada de turistes del Regne Unit sense quarantena, segons confirmen a EL PERIÓDICO fonts d’Exteriors. A partir d’aquest diumenge s’obren les fronteres internes de l’espai Schengen per a tots els turistes, a excepció de Portugal, que obrirà la barrera amb Espanya l’1 de juliol. El Regne Unit és el principal país emissor de turistes a Espanya, amb 18 milions dels 83 que van arribar a Espanya el 2019.

Un dels principals serrells oberts de l’obertura era la quarantena recíproca instaurada entre el Regne Unit i Espanya, però Exteriors ha confirmat que a partir d’aquest diumenge els turistes britànics podran visitar el país sense la necessitat d’estar 14 dies aïllats per evitar contagis. «Permetrem que els visitants britànics entrin a Espanya com els altres ciutadans de la UE i de la zona Schengen des del 21 de juny, sense la necessitat de quarantena», ha explicat la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, en una entrevista amb la BBC

L’Executiu espanyol porta dies en negociacions amb el Govern de Boris Johnson. Segons Exteriors, el Regne Unit està en un procés de revisió de les mesures de quarantena i d’això dependria la decisió final que prengués Espanya. No obstant, de moment es desconeix si també la Gran Bretanya aixecarà la quarantena als espanyols. «Estem mantenint contactes amb les autoritats britàniques per veure si faran el mateix. Ho estem fent per respecte als 410.000 britànics que tenen la segona residència a Espanya», ha explicat González Laya.

Seguretat als aeroports

Notícies relacionades

Espanya preveu rebre cent vols aquest diumenge, el primer dia de l’obertura de les fronteres amb l’espai Schengen i la Unió Europea. La ministra ha recordat que estarà en vigor la triple comprovació a l’arribada als aeroports espanyols: origen, temperatura i registre. «Demanarem que tothom es registri per tenir un contacte i poder-los localitzar si s’encomanen del coronavirus», ha indicat.

«Durant un temps haurem de conviure amb el virus, no ens oblidem que encara no tenim vacuna, per la qual cosa la prioritat és estar vigilants, ser conscients i crear les capacitats sanitàries necessàries davant la hipòtesi que hi hagi un nou rebrot del coronavirus», ha assenyalat la ministra. «Això és el que farem per assegurar-nos que la nostra economia obri, mentre els nostres ciutadans viatgen fora i els visitants poden venir a Espanya amb condicions clares i de seguretat», ha afegit González-Laya