la mesura afecta treballadors que atenen menors i dependents

Els funcionaris de l'Estat podran fer teletreball quatre dies a la setmana per conciliar

La resolució entrarà en vigor des que s'arribi a la nova normalitat, a partir del 21 de juny

funcionarios-de-estado-en-sus-puestos-de-trabajo

funcionarios-de-estado-en-sus-puestos-de-trabajo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Quatre dies a casa i un a l’oficina. Així podrà ser la setmana a partir d’ara per als funcionaris de l’Administració General de l’Estat l'atenció de menors de 14 anys i dependents. El sindicat CSIF i el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública han arribat a aquest acord després de la crisi de la Covid perquè aquest grup de treballadors pugui fer fins a quatre jornades de teletreball a la setmana.

La resolució entrarà en vigor des que s’arribi a la nova normalitat, a partir del 21 de juny, quan finalitzi l’estat d’alarma, fins que es determini el final de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, segons ha informat el sindicat, que ha precisat que es tracta d’una modalitat «voluntària i reversible».

CSIF ha destacat que es tracta d’un acord «pioner» en l’organització del treball a Espanya, així com en la conciliació de la vida familiar i laboral, que tindrà la seva continuació en la futura regulació del teletreball, que es començarà a negociar al juliol amb l’equip de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

Un mínim d’un dia

Notícies relacionades

En concret, aquesta resolució contempla quatre dies de treball no presencial i un de presencial per a aquelles persones que tinguin al seu càrrec fills fins als 14 anys, dependents, així com aquells amb patologies considerades de risc pel contacte amb el coronavirus.

Per a la resta de persones, el sistema ordinari de treball serà la modalitat presencial amb la possibilitat voluntària de, com a mínim, un dia a la setmana, teletreball.