fires

Alimentaria busca nova data per a finals d'any

La retirada d'expositors internacionals obliga la Fira a retardar de nou la realització del certamen

2
Es llegeix en minuts

El director de Fira de BarcelonaConstantí Serrallonga, ha descartat aquest dimecres cancel·lar Alimentaria per la crisi de la Covid-19 i ha assegurat que el «primer objectiu és treballar per fer-la» perquè això representaria «un gran signe de normalitat». No obstant, davant de l’avís d’algunes multinacionals que no hi assistiran, Serrallonga s’ha mostrat disposat a concretar una nova data per a finals d’any o el 2021. «Si veiem conjuntament que hi ha una data millor per fer-la, no tindrem inconvenient perquè al final l’important és ajudar el sector i fer de motor», va remarcar Serrallonga en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual ha afegit que, segons un estudi de la UB, Alimentaria genera un impacte econòmic de 900 milions d’euros.

«És un saló de Champions, de nivell internacional», va comentar el director general de Fira de Barcelona. Segons Serrallonga, encara hi ha moltes empreses confinades o que tenen limitats els seus viatges a nivell internacional, i ha admès que algunes els han traslladat la conveniència de celebrar l’Alimentaria, prevista per al 14 de setembre, mentre que d’altres han patit molt aquesta crisi, com per exemple del sector de la restauració.

Buscar consens en el sector

Notícies relacionades

De fet, el saló s’havia de celebrar a l’abril, però va ser ajornat cinc mesos com a conseqüència del coronavirus. En qualsevol cas, el dirigent de la fira s’ha mostrat partidari de buscar el «consens» entre el sector. Serrallonga ha citat un estudi de la UB que quantifica l’impacte econòmic de l’Alimentaria en 900 milions d’euros, molt superior als prop de 500 milions d’euros del Mobile, i que s’explica perquè la incidència en el cas de la fira de l’alimentació és més local, ja que un 70% dels expositors són més locals.

Sobre un eventual canvi de dates del MWC després d’haver de suspendre l’edició d’aquest any pel coronavirus, Constantí Serrallonga ha comentat que és una decisió que correspon exclusivament a GSMA, però que, per la informació de què disposa, de moment es manté en la primera setmana de març. «Les perspectives són molt bones per a la pròxima edició», ha assenyalat. El director general de la Fira també ha augurat un 2021 que «pot ser espectacular», perquè, a més de la probable recuperació de l’activitat, també s’espera que aterrin dues fires mundials més: l’HISSI, del sector audiovisual i que fins ara se celebrava a Amsterdam, i el Seafood. S