El president d'Acciona advoca per «accelerar cap a un món descarbonitzat»

Entrecanales reclama una regulació més estricta per igualar les condicions entre empreses que estan reduint les seves emissions en línia amb els objectius científics i aquelles que no ho han fet encara

zentauroepp53767586 el presidente de acciona  jos  manuel entrecanales  durante 200616212455

zentauroepp53767586 el presidente de acciona jos manuel entrecanales durante 200616212455 / Europa Press 2019

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president d’Acciona, José Manuel Entrecanales, ha reclamat als governs dels diferents països que prioritzin les inversions que contribueixin a la descarbonització de l’economia en els plans que llancin per superar la crisi provocada per la pandèmia.

Així ho va demanar durant la cimera de líders celebrada per commemorar el vint aniversari del Pacte Mundial de les Nacions Unides (ONU).

En la seva intervenció, l’empresari ha advocat per una regulació més estricta de les qüestions relacionades amb la sostenibilitat del planeta a fi d’igualar les condicions entre les empreses que ja s’han compromès a reduir les seves emissions de CO2 i les que encara no ho han fet.

«Les empreses que representen el 25% de la capitalització del mercat mundial s’han compromès a reduir les seves emissions de carboni d’acord amb objectius basats en la ciència, però encara queda el 75% de les corporacions que no ho han fet», ha apuntat.

«El temps s’està acabant, ja no podem deixar els objectius de descarbonització només en mans del món empresarial. Necessitem una regulació obligatòria», ha reclamat.

Per això, Entrecanales considera que els plans que es dissenyen per reactivar l’economia s’haurien de dirigir a inversions que accelerin la transició a un món amb baixes emissions de carboni.

«La necessitat d’impulsar les economies és una gran oportunitat per accelerar la inversió en les infraestructures necessària per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Social de les Nacions Unides», ha defensat.

Convertir desafiaments en oportunitats

«Mirant el costat positiu, les mesures necessàries per superar els enormes desafiaments socials i econòmics dels nostres temps són les mateixes que es necessiten per superar la pandèmia», ha assegurat.

Així, estima que «una acció ràpida i decidida convertirà aquests desafiaments en oportunitats, creant sectors industrials totalment nous basats en la sostenibilitat». «Hem d’aprofitar l’oportunitat de posar en marxa les economies amb la descarbonització com a objectiu principal», va remarcar.

Notícies relacionades

A més del president d’Acciona van participar en la mateixa sessió de la cimera aniversari del Pacte Mundial l’exsecretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, i la secretària executiva de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, Patricia Espinosa, entre d’altres.

El Pacte Mundial de les Nacions Unides, llançat l’any 2000, reuneix les empreses que s’han compromès a alinear les seves pràctiques comercials amb els principis de l’ONU en les àrees de drets humans, ocupació, medi ambient i mesures per combatre la corrupció. Acciona és membre d’aquest Pacte Global des del 2005. 

Temes:

Acciona