Torna a Mallorca el 'tot a 100' del turisme de borratxera

Les ofertes de viatge de turoperadors britànics a Magaluf proliferen a internet malgrat que el Regne Unit encara no ha obert les seves fronteres

zentauroepp53438288 a group of british residents take lunch on a terrace in the 200529235202

zentauroepp53438288 a group of british residents take lunch on a terrace in the 200529235202 / ENRIQUE CALVO

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Encara en mig de la pandèmia, els turoperadors britànics es fixen en Espanya per als mesos de juliol i agost. El fet que el Regne Unit encara no permeti que els seus ciutadans viatgin lliurement per plaer no és obstacle perquè els paquets turístics tornin a les pàgines d’internet de les principals agències de viatge britàniques.

L’anunci fet pel president Pedro Sánchez que els turistes estrangers podran visitar Espanya «a partir del mes de juliol» també anima les previsions d’un sector que intenta ressorgir de les cendres de la Covid i que no dona la campanya estiuenca per liquidada.

Cada any prop de 20 milions de britànics trien Espanya per a les seves vacances, i tot i que alguns només busquen ofertes barates o de borratxera, l’any passat Espanya va tenir 83,7 milions de visitants, que van gastar 92.278 milions d’euros, segons l’Institut Nacional d’Estadística. Un rècord que repeteix de forma consecutiva any rere d’any des de en fa set.

Notícies relacionades

I a l’espera de veure com afecta la pandèmia de la Covid la campanya estiuenca del 2020, el cert és que turoperadors com Party Hard Travel ja han començat a vendre paquets ‘tot inclòs’ –alcohol també– amb destinació a Magaluf per una mica més de 100 euros per persona/nit. I tot això, quan el Regne Unit encara no permet que els seus ciutadans viatgin per plaer a l’estranger i malgrat que, al gener, el Govern de les Balears va prohibir per decret les ofertes de gran consum d’alcohol.

I això inclou les excursions etíliques (‘pubcrawling’), les ‘happy hours’, els ‘2x1’, els autodispensadors d’alcohol i tota venda d’alcohol en botigues entre les 21.30 i les 8.00 hores. A les zones turístiques de la Platja de Palma, Magaluf, a Mallorca i el West End de Sant Antoni d’Eivissa les begudes s’hauran de cobrar a un preu unitari, sense possibilitat de cap promoció, i als hotels i restaurants d’aquestes zones només es podrà oferir als clients tres begudes alcohòliques per persona en dinars i sopars.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions