VA OBLIGAR A CANVIAR EL PACTE

Calviño veu «absurd i contraproduent» el debat sobre derogar la reforma laboral

La vicepresidenta rebutja «generar la més mínima inseguretat jurídica» en el moment actual

La titular d'Economia afirma que qualsevol canvi en el mercat de treball es farà dins el diàleg social

zentauroepp53287054 calvio200501110635

zentauroepp53287054 calvio200501110635

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez / Sara Ledo

La vicepresidenta del Govern, Nadia Calviño, ha considerat que en l’actual context de crisi sanitària, econòmica i social  «seria absurd i contraproduent obrir un debat» sobre la possible derogació de la reforma laboral del 2012 «i generar la més mínima inseguretat jurídica en aquest moment».  Així ho ha afirmat durant la seva participació en la 36a Reunió Cercle d’Economia, que habitualment se celebra a Sitges i que aquest any ha tingut lloc de forma telemàtica, centrada en les conseqüències econòmiques, polítiques i socials de la pandèmia. 

Notícies relacionades

El president del Cercle, Javier Faus, ha traslladat a la vicepresidenta la inquietud empresarial després de l’acord d’aquest dimecres entre els grups parlamentaris del PSOE, UP i Bildu per impulsar una derogació integral de la reforma laboral del PP de forma imminent. «Els contribuents ens paguen per solucionar problemes i no per crear-los, així que una vegada que estem controlant la malaltia, el Govern té clar quina ha de ser la nostra prioritat: recuperar l’activitat econòmica, recolzar les empreses i els treballadors», ha dit Calviño.

La titular d’Economia ha agraït «el compromís i l’esforç» que estan fent els empresaris en aquest moment. «Per descomptat que es poden fer canvis en el mercat laboral, però sempre amb un objectiu clar, impulsar l’ocupació i l’activitat mentre es protegeix els treballadors», ha afegit. En tot cas, qualsevol possible canvi en el futur es farà «de forma dialogada i consensuada amb els agents socials i convalidada després pel Parlament», seguint el mètode aplicat fins ara, segons la vicepresidenta.