seguretat viària

Volvo limita a 180 quilòmetres per hora la velocitat màxima de tots els seus cotxes nous

L'empresa explica que el seu objectiu és reduir a zero les lesions i les morts en accidents de trànsit

Incorpora la clau Care Key per quan el vehicle l'utilitzin joves amb menys experiència al volant

zentauroepp46473896 volvo200520100317

zentauroepp46473896 volvo200520100317

1
Es llegeix en minuts
Eurooa Press

La firma automobilística sueca Volvo Cars ha limitat a 180 quilòmetres per hora la velocitat màxima a què poden arribar tots els seus nous models, segons va informar l’empresa, que va assenyalar que aquesta mesura forma part del seu objectiu de reduir a zero les lesions i les morts en accidents de trànsit.

Volvo Cars també incorpora en tots els seus nous models la clau Care Key, amb la qual els conductors poden establir limitacions addicionals de velocitat, com per exemple quan el vehicle l’utilitzin joves amb menor experiència al volant.

Des de la companyia escandinava van ressaltar que aquestes dues mesures posen de manifest els perills de la velocitat i van remarcar que aquestes accions demostren com els fabricants d’automòbils poden actuar amb responsabilitat en l’objectiu de reduir a zero les morts a la carretera.

Notícies relacionades

«Creiem que un fabricant d’automòbils té la responsabilitat d’ajudar a millorar la seguretat viària. La nostra tecnologia de limitació de velocitat i el diàleg que això genera encaixen en aquesta mentalitat», va explicar la responsable del Centre de Seguretat de Volvo Cars, Malin Ekholm.

La firma automobilística va explicar que a determinades velocitats les tecnologies de seguretat que incorporen els vehicles o la infraestructura intel·ligent no són suficients per evitar les lesions o les morts dels ocupants dels vehicles.