mercat atractiu

La Comissió Europea i el BCE corroboren l'interès dels inversors per Espanya

L'últim informe sobre el rescat bancari del 2012 assenyala que les condicions del mercat continuen sent favorables

zentauroepp53424942 08 11 2018 bandera de la ue frente a la sede de la comisi n 200520183431

zentauroepp53424942 08 11 2018 bandera de la ue frente a la sede de la comisi n 200520183431 / COMISION EUROPEA

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

«Les recents subhastes han mostrat que els inversors continuen confiant en l’economia espanyola i en el seu deute públic malgrat el brot de la Covid-19». Els inspectors de la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Mecanisme Europeu d’Estabilitat (MEDE) corroboren en el seu últim informe sobre el programa d’assistència financera que, malgrat la pandèmia, Espanya continua sent atractiva per als inversors

L’impacte de la recessió i les mesures de recolzament fiscal portaran noves necessitats de finançament públic el 2020 significativament més elevades que l’any passat. No obstant, «les condicions del mercat per finançar el deute continuen sent favorables fins al moment», destaquen els experts europeus justificant aquesta afirmació en les recents subhastes del març i l’abril que confirmen «la còmoda demanda» tant de bons a llarg com a curt termini. 

Necessitats de finançament

Notícies relacionades

Tot i així, reconeixen que la prima de risc respecte al bo alemany a 10 anys ha augmentat i alerten que els bancs espanyols, que han reduït en els últims anys significativament les seves compres de deute públic i el percentatge que representen a les seves carteres, podrien tornar a augmentar-les a mesura que les necessitats de finançament dels governs per finançar la crisi augmentin. Amb tot, també conclouen que Espanya continua mantenint la seva capacitat de tornar els 23.600 milions que té pendents del rescat de 41.300 milions obtingut el 2012.

Els anomenats ‘homes de negre’ també adverteixen que és aviat per avaluar l’impacte de la crisi del coronavirus en els bancs espanyols tot i que confien que la recapitalització i les mesures de liquiditat dels últims anys, juntament amb la reducció dels crèdits morosos, ajudin a preservar l’estabilitat del sector tot i que auguren un repunt dels crèdits morosos i una caiguda de la rendibilitat.