PUBLICADES AL BOE

El Govern aixeca les restriccions a vols i barcos procedents d'Itàlia, exceptuant els creuers

«Els brots previs de Covid-19 en vaixells de creuer han posat de manifest l'especial vulnerabilitat dels entorns tancats durant els viatges llargs», remarca la Comissió Europea

An Alitalia flight attendant disembarks from a plane at Fiumicino international airport in Rome September 26, 2008. The rescue of Alitalia from bankruptcy is back on track, Italy labour minister Maurizio Sacconi told Il Giornale newspaper in an interview given before key pilots’ unions also signed up to the deal early on Saturday.      REUTERS/Max Rossi (ITALY)

An Alitalia flight attendant disembarks from a plane at Fiumicino international airport in Rome September 26, 2008. The rescue of Alitalia from bankruptcy is back on track, Italy labour minister Maurizio Sacconi told Il Giornale newspaper in an interview given before key pilots’ unions also signed up to the deal early on Saturday. REUTERS/Max Rossi (ITALY) / MAX ROSSI (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern ha aixecat les restriccions imposades als vols i vaixells de passatge procedents d’Itàlia, a excepció dels creuers, segons disposa l’ordre del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

«Amb motiu de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19, i l’evolució de la pandèmia en l’àmbit de la Unió Europea, permet derogar i deixar sense efecte les normes que van establir les restriccions específiques dels vols i vaixells de passatge procedents d’Itàlia, a excepció dels vaixells de passatge tipus creuer procedents de qualsevol port, restricció que es manté», disposa l’ordre que entra en vigor avui, dimarts.

El Govern va acordar el 10 de març, entre les primeres mesures per intentar controlar la pandèmia de coronavirus, la prohibició de vols directes entre Itàlia i Espanya, una mesura que es va prorrogar el 25 de març indefinidament, tot i que obrint la porta a permetre vols per repatriar espanyols i residents a Espanya.

L’ordre publicada aquest dimarts pel departament encapçalat per José Luis Ábalos inclou la prohibició d’entrada a ports espanyols de vaixells de passatge tipus creuer procedents de qualsevol port. Aquesta prohibició, que fins ara havia sigut prorrogada en dues ocasions, serà vigent en principi des d’avui fins que finalitzi l’estat d’alarma.

Mesures de contenció

En l’ordre s’explica que el transport de passatgers ha de conservar «certes mesures de contenció i preventives» per impedir la propagació del coronavirus i aturar la progressió de la malaltia. Per aquesta raó, explica el Govern, es manté la restricció d’entrada dels vaixells de passatge tipus creuer vigent des de les 0.00 hores del passat 13 de març.

Notícies relacionades

L’Executiu remarca que la Comissió Europea, en una comunicació datada el 13 de maig, assenyala que «els brots previs de Covid-19 en vaixells de creuer han posat de manifest l’especial vulnerabilitat dels entorns tancats durant els viatges llargs. Abans que les embarcacions de creuer reprenguin les seves operacions, els operadors de vaixells han d’establir procediments estrictes per reduir el risc de contagi a bord i per proporcionar assistència mèdica adequada en cas de contagi».

També com a mesura preventiva, l’Ordre de Transports tampoc permet recalar en port espanyol els vaixells i embarcacions d’esbarjo estrangeres que no tinguin el seu port d’estada a Espanya, tret de les que entrin només amb tripulació professional a bord.