Turisme

Catalunya exigeix reobrir fronteres amb criteris unificats entre països

El 80% dels ingressos turístics de la comunitat provenen dels visitants internacionals

La consellera Àngels Chacon demana un pla d'ajuts directes per a les empreses del sector

chacon-maroto

chacon-maroto

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha situat l’obertura de les fronteres exteriors com una «prioritat» davant del fort impacte del coronavirus en el sector turístic i ha reclamat la necessitat de disposar de protocols sanitaris «harmonitzats» a escala europea que serveixin de guies d’actuació per reactivar l’activitat.

«Per molta demanda interna que hi hagi aquest estiu a Catalunya no arribarem a cobrir les expectatives», ha reconegut Chacon en un seminari ‘online’ organitzat per l’associació d’agències de viatges, Acave. La consellera ha recordat que més del 80% dels ingressos turístics de Catalunya provenen dels visitants internacionals, mentre el 20% restant es reparteix a parts iguals entre veïns de la comunitat i d’altres regions.

Notícies relacionades

Els ministres d’Exteriors de vuit països europeus –Àustria, Bulgària, Xipre, Espanya, Croàcia, Alemanya, Grècia, Itàlia, Malta, Portugal i Eslovènia– van acordar aquest dilluns dur a terme una desescalada turística amb un «enfocament gradual, coordinat i consensuat entre els Estats membres de la UE» amb l’objectiu de garantir «llibertat de desplaçar-se de forma segura en el territori de la UE». Segons va informar el departament que dirigeix Arancha González Laya, aquests països «coordinaran estretament les condicions per aixecar les normes de confinament i quarantena, així com el restabliment dels serveis de transport».

No obstant, en el cas que no s’arribin a establir aquests acords entre països o en el supòsit que no hi hagi encara plena operativitat de vols aquest estiu, Chacón reclama una «ajuda directa» per a les empreses que veuran disminuïda la seva activitat. «Hi haurà moltes empreses que no tindran facturació aquest estiu: l’ajuda directa al sector és imprescindible i necessària», va agregar.