conseqüències del coronavirus

Cepsa anuncia un erto a les gasolineres després d'haver perdut 556 milions fins al març

La petroliera ajustà temporalment l'ocupació a les seves 479 estacions de servei, amb uns 2.500 empleats

L'enfonsament del preu del petroli i de la demanda l'obliguen a fer provisions extraordinàries

{estacion}-de-cepsa

{estacion}-de-cepsa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cepsa va perdre 556 milions d’euros en el primer trimestre de l’any, davant els 151 milions que va guanyar en el mateix període del 2019. Els números vermells es deuen al fet que l’enfonsament dels preus del petroli l’ha portat a realitzar una provisió extraordinària de 350 milions per la devaluació dels seus inventaris de cru i productes petrolífers i a apuntar-se un deteriorament del valor dels seus actius d’exploració i producció de 188 milions d’euros.

La segona petroliera espanyola ha anunciat un erto en la seva xarxa de 479 gasolineres, que té uns 2.500 empleats. Durarà des del 29 d’abril fins al 31 d’octubre i serà rotatori, de manera que hi haurà uns 1.200 afectats en cada període, que cobraran tot el seu sou fix, però veuran la part variable reduïda al mínim. A més, la companyia retallarà un 20% les seves inversions i retardarà el pagament del dividend fins que hi hagi «millor visibilitat» sobre l’impacte de la crisi sanitària del coronavirus.

Notícies relacionades

Sense els efectes extraordinaris, el negoci hauria obtingut 85 milions de benefici, amb una caiguda del 31% respecte als 124 milions del primer trimestre de l’any passat. El resultat brut d’explotació ajustat es va situar en 453 milions d’euros, un 3% inferior per la caiguda dels preus (un 20% inferiors als del gener i el març del 2019, de 63,2 dòlars per barril a 50,3) i la demanda. El seu conseller delegat, Philippe Boisseau, ha afirmat que aquestes xifres «mostren, sens dubte, la realitat del mercat de cara als pròxims mesos».

«Estem experimentant una doble crisi, la de subministrament de petroli, que ha enfonsat els preus, i una segona de la Covid-19, que ha causat una molt important caiguda en la demanda al final del trimestre», ha exposat. «Hem activat diferents mesures per mantenir la solidesa de la companyia en aquest nou escenari. El nostre model de negoci integrat, operant en tota la cadena de valor del petroli, i l’equip de professionals que tenim ens ofereixen una gran capacitat d’adaptació davant un entorn tan desafiador», ha afegit.

Temes:

CEPSA Petroli