Turisme

La tornada dels hotels: alfombres desinfectants, menys decoració i sense compartir ascensor

L'esborrany creat per l'ICTE en col·laboració amb el sector encara ha de passar l''OK' de Sanitat

Neteja constant, ventilació i distància social seran algunes de les regles generalitzades per al sector

undefined44876773 benidorm  alicante  2 9 2018 turismo   hoteles y apartamento190731170518

undefined44876773 benidorm alicante 2 9 2018 turismo hoteles y apartamento190731170518 / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Menys decoració, termòmetres sense contacte, taules d’exercici en comptes de l’habitual gimnàs i sense poder compartir ascensor és el que es trobaran els primers usuaris que entrin als hotels després de la desescalada, segons l’esborrany de reobertura d’hotels i apartaments turístics elaborat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) en col·laboració amb la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), organitzacions sectorials territorials, cadenes i empreses hoteleres.

Un dels 21 textos que ha encarregat la Secretaria d’Estat de Turisme a l’ICTE i que encara ha de ser aprovat pel Ministeri de Sanitat. El document desenvolupa uns mínims sota els quals cada establiment ha de definir el seu propi pla de contingència, segons explica Cehat. Entre les mesures s’estableix de forma generalitzada el distanciament social, l’ús de material de protecció davant el virus, així com la ventilació, neteja i desinfecció de tots els espais i mobiliari de l’hotel de forma constant, tot i que sense més precisió quant a distàncies o aforaments.  

Sí que s’estableixen algunes mesures que canviaran la forma en què els clients acostumaven a passar la seva estada. Per exemple, els hotels han de col·locar «alfombres desinfectants a l’entrada dels establiments» i disposar d’un termòmetre sense contacte «a fi de realitzar les comprovacions oportunes en cas de clients amb simptomatologia compatible amb Covid-19». Els ascensors només es podran compartir entre persones de diferents unitats familiars, tret que es faci ús de mascaretes.

A les habitacions hauran de reduir els tèxtils (incloses alfombres), objectes de decoració ammenities. La paperera del bany ha de comptar amb «tapa, doble bossa i accionament no manual», mentre que es recomana eliminar la de l’habitació, perquè n’hi hagi només una i es minimitzin els riscos. Les mantes i coixins als armaris han d’estar protegits i si l’habitació disposa d’assecador de cabells  s’ha de netejar (inclòs el filtre) a la sortida del client, el mateix que els penjadors si no estan precintats. A més, s’ha de «limitar el servei de planxa».

A la cafeteria o menjador no hi haurà cap producte d’ús comú com setrilleres, salers, olieres, màquines de begudes o terrossos de sucre, ni tampoc cap «element decoratiu». A més s’hauran d’augmentar els torns de menjar o el nombre de pauses, la qual cosa podria comportar l’ajustament temporal de la seva durada o la seva distribució.

Notícies relacionades

A les zones comunes s’ha de disposar de solució hidroalcohòlica en llocs de pas i en aquelles instal·lacions d’ús intensiu pels clients, als lavabos s’han d’evitar les tovalloles, fins i tot les d’ús individual, i les papereres han de comptar amb una obertura d’accionament no manual.

Les zones per fer gimnàstica dels hotels, si imparteixen classes col·lectives o grupals han de garantir un espai de 2x2 al marge del professor, no hi podrà haver fonts d’ús comú, ni tampoc útils com peses, boles de fitnes o manuelles «si no és possible la desinfecció entre l’ús per un client i un altre». «Si no es pot garantir la distància de seguretat en aquest tipus d’instal·lacions, es recomana tancar la instal·lació temporalment i oferir altres alternatives als clients com taules personalitzades d’exercicis per fer en zones exteriors», assegura l’esborrany.

Temes:

Hotels Turisme