Seguretat Social

El cost de l'ingrés mínim vital ascendirà a 3.000 milions d'euros

El ministre José Luis Escrivá anuncia que la prestació s'aprovarà al maig i es començarà a cobrar al juny

rosas52132461 ministro seguridad social jose luis escriva200204165625

rosas52132461 ministro seguridad social jose luis escriva200204165625 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Govern té pràcticament preparat l’ingrés mínim vital per ajudar les llars més vulnerables, una prestació que tindrà un cost de 3.000 milions d’euros quan estigui en ple rendiment, segons les estimacions del ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

El ministre preveu que aquesta nova prestació, dissenyada com un complement per a aquelles llars amb rendes més baixes, sigui aprovada pel Consell de Ministres en la segona meitat del mes de maig, de manera que pugui ser cobrada pels beneficiaris el mes de juny. En una compareixença al Senat, Escrivá ha afegit que serà complementària a diferents rendes mínimes autonòmiques, com la renda per a la ciutadania de Catalunya.

Notícies relacionades

Segons les seves estimacions, a Espanya hi ha prop d’un 20% de llars en pobresa extrema que s’erradicarà pràcticament amb aquesta ajuda. El sistema per demanar aquesta prestació encara està en tràmit d’elaboració, però el ministre ha avançat que serà «multicanal» per arribar a totes aquestes llars vulnerables «no només a través de la Seguretat Social» i, així, ser «al més eficaç possible».

El ministre ha defensat l’ingrés mínim vital, més enllà de com un compromís assolit en la coalició de Govern entre el PSOE i Podem, com una de les recomanacions més insistents dels diferents organismes internacionals que assenyalen Espanya com un dels països amb un nivell de pobresa extrema més gran d’Europa.