pla postal

Correus dissenya una desescalada per fases i amb material de protecció «per a tota la plantilla»

L'horari d'atenció al públic augmenta en tres hores en una primera fase i augmenten les mesures de seguretat sanitària

zentauroepp32301611 barcelona  4 de enero de 2016  buz n en pso  de gr cia esq  200406232056

zentauroepp32301611 barcelona 4 de enero de 2016 buz n en pso de gr cia esq 200406232056

2
Es llegeix en minuts

Correus ha dissenyat un pla de desescalada i retorn progressiu a l’activitat habitual estructurat en tres fases i centrat en l’«escrupolós compliment de les mesures de seguretat i prevenció», amb la «garantia» que facilitarà material de «prou protecció a tota la plantilla», segons ha informat l’empresa mitjançant un comunicat.

La societat postal pública ja va presentar aquest dilluns als sindicats amb representació en l’empresa aquest pla que, a més, assegura, serà un pla «en constant revisió», davant del protagonisme en la supervisió de la gestió de l’organisme públic que estan tenint els sindicats, que en alguns moments de les últimes setmanes van arribar a reclamar la suspensió del servei postal per la precarietat de les mesures de seguretat, després reparades.

La implementació del pla «dependrà de l’evolució de la pandèmia, les indicacions i protocols de les autoritats sanitàries i la mateixa evolució de les operacions i les activitats de l’empresa», segons ha informat Correus. De moment, el pla de desescalada de Correus contempla tres fases d’aplicació progressiva. La primera, suposa ampliar l’horari d’atenció al client a les oficines postals en tres hores diàries. D’aquesta forma, estaran obertes entre les 8.30 i les 14.30 hores, davant l’horari de 9.30 hores a 12.30 hores que tenen des que es va decretar l’estat d’alarma. La segona fase suposarà que les oficines considerades principals i estratègiques ampliïn l’horari a l’habitual de matí i tarda, és a dir, de dilluns a divendres de 8.00 a 21.00 hores, amb l’’atenció al client de 8.30 a 14.30 h i de 15.30 a 20.30 h, i s’estudiarà, a més, l’obertura dissabte. En la tercera fase, la xarxa d’oficines es regirà ja amb els horaris habituals, sempre garantint totes les mesures i protocols de seguretat implantats.

Notícies relacionades

Correus ha repartit 5,34 milions de guants, unes 466.000 tovalloletes desinfectants, 370.000 mascaretes i 15.710 litres de gel hidroalcohòlic entre els seus professionals. També s’han instal·lat 5.117 mampares protectores a les oficines de tot el país.

La societat postal afirma també que, a més de la protecció individual, tots els empleats de la companyia disposen d’informació sobre els protocols que han de seguir depenent de la naturalesa de cada lloc de treball i de les actuacions que es duen a terme. Les principals premisses són garantir la distància de dos metres, evitar la saturació en oficines, i instal·lacions, i la desinfecció contínua de tots els elements, mitjans de treball i vehicles.

Temes:

Correus