Estalvi a llarg termini

L'autònom que facturi el 75% menys podrà rescatar el seu pla de pensions

El Govern amplia els supòsits de recuperació de l'aportat en un reial decret que preveu aprovar aquest dimarts

zentauroepp52718135 coronavirus barcelona200310192226

zentauroepp52718135 coronavirus barcelona200310192226 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

El Govern ha decidit ampliar els supòsits de rescat de plans de pensions per la crisi del Covid-19 perquè els autònoms que hagin reduït la seva facturació un 75% puguin efectuar reemborsaments tot i que no hagin cessat la seva activitat o tancat el seu negoci, com s’exigeix actualment.

Aquesta modificació sobre les condicions en els rescats per als treballadors per compte propi figura l’esborrany del reial decret que previsiblement aprovarà aquest dimarts l’Executiu al Consell de Ministres.

Segons el text, s’amplien els supòsits contemplats que només permetien disposar de part dels seus estalvis en cas d’estar afectats per un erto, la suspensió d’obertura al públic d’establiments o el cessament d’activitat, derivats de la situació de crisi sanitària del Covid-19, mentre es mantingui l’estat d’alarma més un mes addicional.

El rescatat serà com a màxim el resultat de prorratejar per al període de durada de l’erto o la suspensió d’activitat l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM) anual per a 12 pagues vigent per a l’exercici 2020 (6.454 euros) multiplicat per tres, és a dir, 19.362 euros anuals. D’aquesta manera, el màxim que es podria rescatar per cada mes serien uns 1.613 euros, segons càlculs d’Europa Press.

Notícies relacionades

Per als empresaris titulars d’establiments que no hagin pogut obrir al públic i els treballadors per compte propi, els ingressos nets estimats que s’hagin deixat de percebre durant la vigència de l’estat d’alarma més un mes addicional seran justificats mitjançant la presentació de la declaració anual de l’impost sobre la renda de les persones físiques de l’exercici anterior i les autoliquidacions de l’impost sobre el valor afegit (IVA) de l’últim trimestre.

Així mateix, aquests hauran d’aportar una declaració responsable en la qual es quantifiqui l’import mensual de reducció d’ingressos.