Afectats pel coronavirus

Més de 5.000 autònoms comencen a cobrar l'ajuda especial de la Generalitat

El Departament de Treball ha rebut gairebé 7.800 sol·licituds, tot i que encara no ha esgotat els 7,5 milions de fons destinats

img 20200313 182214

img 20200313 182214

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Departament de Treball de la Generalitat ha començat a abonar des d’aquest dilluns la seva prestació extraordinària per a treballadors autònoms afectats per la crisi del coronavirus. Aquesta ajuda consisteix en un pagament únic de fins a 2.000 euros, i per finançar-lo la Generalitat ha reservat 7,5 milions d’euros. Un total de 7.748 persones han sol·licitat fins ara aquesta prestació, i més del 70% de les sol·licituds han sigut aprovades, segons afirmen fonts de Treball. La dotació de 7,5 milions d’euros encara no s’ha esgotat, i els autònoms que reuneixin els requisits tenen temps de demanar el subsidi especial fins al 5 de maig.

Notícies relacionades

El Govern va aprovar el 17 de març una prestació extraordinària per a aquells treballadors autònoms amb residència fiscal a Catalunya que poguessin acreditar una reducció dràstica de la seva activitat fruit de l’actual crisi del coronavirus. Aquesta prestació és incompatible amb el cobrament de qualsevol altre subsidi o pagament extraordinari habilitat des d’altres instàncies administratives, com la prestació per cessament d’activitat ampliada des del Govern i que al març van cobrar més de 919.000 autònoms a tot Espanya; 129.308 d’ells amb residència a Catalunya.

La prestació de la Generalitat busca arribar on no hagin arribat altres subsidis i inicialment preveia uns 4.500 beneficiaris. Xifra ja superada, segons les estimacions de pagament facilitades des de Treball aquest dilluns.