Protecció social

Barcelona donarà un pagament únic de 300 euros a 16.500 autònoms en dificultats

Collboni anuncia una partida de cinc milions per a un dels col·lectius més castigats per la crisi

L'ajuda anirà als que hagin perdut un 75% de l'activitat i complementarà la que ofereix l'Estat

undefined53140835 16 04 2020 el primer teniente de alcalde  jaume collboni  po200416140901

undefined53140835 16 04 2020 el primer teniente de alcalde jaume collboni po200416140901 / AYUNTAMIENTO DE BARCELONA - BETE

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A Barcelona hi ha 124.905 autònoms, dels quals 85.000 són empresaris individuals i la resta, integrants de societats mercantils i, majoritàriament, cooperatives. Formen un dels col·lectius més castigats per la crisi sanitària i l’ajuntament s’ha proposat alleujar una mica la seva situació. 

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dilluns que el consistori invertirà una partida de cinc milions d’euros a facilitar un pagament únic de 300 euros als autònoms que hagin vist reduïda la seva activitat econòmica en un 75% (el criteri que fa servir l’Estat per donar ajuts) o que s’hagin vistos obligats a tancar temporalment el seu negoci i que ja estiguin rebent la prestació que el Govern central va anunciar el 17 de març, de 661 euros, el 70% del cost de la cotització mínima dels autònoms. L’ajuda, denominada Autòno+ Barcelona, serà gestionada per Barcelona Activa. Amb els 661 euros estatals i els 300 del consistori, l’autònom que rebi les dues quantitats veurà coberta la cotització mínima d’un mes.

Al març, més de 919.000 autònoms van cobrar el cessament d’activitat a tot Espanya, segons dades del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

De maig a setembre

Notícies relacionades

Una divisió de la quantitat disponible per la quantia dels ajuts indica que arribaran a un màxim de 16.500 autònoms: l’ajuntament espera que la mesura arribi a la meitat d’autònoms barcelonins que reben l’ajuda estatal. El pagament podrà sol·licitar-se entre el 20 de maig i el 30 de setembre, fins que s’esgoti la partida, que podria ampliar-se si persisteix la situació actual. Per rebre-la, caldrà aportar la documentació de la prestació estatal, estar al corrent del pagament dels impostos locals i estar empadronat. 

Collboni també ha anunciat que a partir del 4 de maig s’activarà una unitat que assistirà comerços i pimes perquè sàpiguen a quin tipus d’ajuts de diferents administracions es poden acollir. La unitat dependrà de l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) de Barcelona Activa, que a partir de l’11 de maig, d’acord amb el Col·legi d’Advocats de Barcelona, també oferirà mediació entre amos i inquilins de locals comercials en aquest context de dificultat, amb la voluntat de minimitzar la judicialització d’aquests casos.