construcció

Els contractistes demanen que es reprenguin les licitacions d'obres

La CCOC reclama que es posi en marxa l'activitat que encara segueix parada de manera progressiva

zentauroepp38168392 glories glorias170424163239

zentauroepp38168392 glories glorias170424163239

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Cambra Oficial de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC) ha demanat que es reprenguin immediatament les licitacions i adjudicacions per evitar una aturada de l’activitat i que s’elabori un pla d’inversions en infraestructures i equipaments per preservar l’ocupació a mitjà i llarg termini.

En un comunicat, l’òrgan considera que «és essencial» que es posin en marxa les obres progressivament assegurant les condicions sanitàries per evitar contagis. A més, reclamen que les mesures pal·liatives s’apliquin amb més agilitat i per això reclamen més eficiència en la tramitació dels ertos, el pagament de certificacions, avançaments i indemnitzacions per facilitar la continuïtat de les empreses.

En el text, els contractistes reclamen que s’adoptin «les mesures necessàries» per reiniciar les obres «al més aviat possible» i es facilitin i simplifiquin «al màxim» la tramitació dels permisos i llicències necessàries per executar obres, una vegada aixecat l’estat d’alarma.

Respecte al pla d’inversions, la patronal i la construcció catalana consideren necessari que es destinin recursos a infraestructures i equipaments per generar activitat i llocs de treball. Entre altres peticions, exigeixen que es faciliti l’accés als ajuts financers i es dugui a terme una moratòria de sis mesos d’impostos. També han reclamat que «en cap cas» es consideri el contagi de Covid-19 un accident de treball, fet que «suposa imposar a les empreses una sèrie de responsabilitats de tot tipus derivades d’una qüestió que és estrictament sanitària».

Obres no essencials

Segons la CCOC, les obres no essencials s’han reprès amb «diferents graus d’intensitat» després de l’aturada de Setmana Santa, mentre que el 80% de les obres de l’Administració estatal ja s’han reiniciat, igual com un 70% de les privades i un 50% de les administracions locals. En canvi, les de la Generalitat i ajuntaments com el de Barcelona no s’han reactivat.

Notícies relacionades

Només el mes de març, la contractació ha perdut l’11,2% dels treballadors des de l’inici de la crisi sanitària i el 7,6% de les empreses, cosa que fa que els contractistes assegurin que «és el sector més perjudicat proporcionalment». A 21 d’abril, més de 7.400 empreses del sector han presentat un erto que afecta 44.201 treballadors.

 

Temes:

Construcció