mercats

La borsa inicia la setmana amb pujades moderades

L'Ibex 35 obre amb guanys del 0,5%, mentre que el petroli cau per sota dels 27 dòlars

1
Es llegeix en minuts

L’Ibex 35 ha iniciat la sessió d’aquest dilluns amb una pujada del 0,5%, cosa que ha portat el selectiu a situar-se en els 6.912 a primera hora, en una jornada en què el preu del barril de petroli West Texas Intermediate (WTI), de referència per als Estats Units, queia més d’un 20% i cotitzava per sota dels 15 dòlars, en nivells que no s’havien vist des del 1999.

En aquest context, el cru Brent, de referència per a Europa, perdia més d’un 4% i arribava a perdre els 27 dòlars per barril davant del temor que l’excés de producció sobrepassi la capacitat d’emmagatzemament de petroli.

D’aquesta forma, després de tancar divendres passat amb un rebot de l’1,66%, que no va ser suficient per recuperar la cota dels 7.000 punts i amb un balanç setmanal negatiu (-2,76%), l’Ibex 35 iniciava la jornada d’aquest dilluns en verd amb nous estímuls procedents des de la Xina, després de conèixer-se que el país asiàtic ha rebaixat fins al 3,85% la taxa referencial per a préstecs a un any.

Resultats trimestrals

A Espanya, els inversors estaran atents aquesta setmana a l’inici de la presentació de resultats trimestrals, després que el Govern hagi decidit allargar l’estat d’alarma fins al 9 de maig i alleujar el confinament dels nens a partir del 27 d’abril.

Notícies relacionades

En aquest context, les borses europees han obert la jornada amb pujades del 0,4% per a Frankfurt i del 0,2% per a París, mentre que Londres cotitzava pla, després de tancar el Dow Jones amb un avenç del 2,9%, i mentre que l’índex Nikkei queia un 1,15% i la Borsa de Xangai avançava un 0,5%.

Per la seva banda, la prima de risc espanyola se situava en 130 punts bàsics, amb l’interès exigit al bo a deu anys en el 0,8%, mentre que la cotització de l’euro davant el dòlar es col·locava en 1,0858 ‘bitllets verds’.

Temes:

Ibex 35