durant l'estat d'alarma

Els autònoms tornen a reclamar la suspensió de la quota mensual

L'associació ATA envia als grups parlamentaris quatre propostes d'esmenes per protegir els autònoms i donar-los liquiditat

lorenzo-amor-ata

lorenzo-amor-ata / GUILLERMO LOPEZ FERNANDEZ

1
Es llegeix en minuts

La Federació Nacional de Treballadors Autònoms (ATA) ha fet arribar als diferents grups parlamentaris presents al Congrés dels Diputats quatre propostes d’esmenes per protegir el col·lectiu d’autònoms i reforçar la seva liquiditat davant la pandèmia del Covid-19.

Notícies relacionades

En concret, aquestes esmenes venen a facilitar la liquiditat dels autònoms en un moment de caiguda d’ingressos suspenent la quota mensual mentre dura l’estat d’alarma, a dotar de protecció els autònoms encomanats per coronavirus i a recolzar les mares autònomes que s’hagin incorporat a la seva activitat després de la maternitat. Així mateix, demana estendre la prestació extraordinària per cessament d’activitat a tots els autònoms que han vist caure la seva activitat un 40% l’últim mes, en lloc d’un 75% com fixa actualment el RD 8/2020, i així comparar-ho amb el criteri de vulnerabilitat que es fixa per a les moratòries d’hipoteques i subministraments.

«És fonamental per ajudar els autònoms, que no vegin tancar les seves activitats i negocis, augmentar la protecció a un nombre més elevat d’autònoms i facilitar la liquiditat, evitant tenir que avançar quotes que es tornen als dos mesos, en un moment en què no hi ha ingressos ni liquiditat», ha assegurat el president d’ATA, Lorenzo Amor. «Confiem que els grups parlamentaris donin suport als autònoms amb aquestes propostes que són necessàries per pal·liar la dramàtica situació que estan vivint els autònoms», ha conclòs Amor.