Material per a tothom

El Govern limitarà el preu de les mascaretes per assegurar-ne la distribució

El Ministeri de Sanitat aprovarà aquest diumenge una ordre per «controlar i fixar» el preu dels tapaboques

17/03/2020 Mascarillas

17/03/2020 Mascarillas / 112 (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern limitarà el preu de les mascaretes per assegurar la seva distribució entre la ciutadania. Així ho ha avançat el president de l’Executiu, Pedro Sánchez, en la roda de premsa d’aquest dissabte. El ministeri de Sanitat aprovarà aquest diumenge una ordre per «controlar i fixar» el preu dels tapaboques, amb l’objectiu que sigui «assumible per part del conjunt de la ciutadania», segons ha explicat Sánchez.

Notícies relacionades

El líder de l’Executiu ha fet aquest anunci en la roda de premsa telemàtica que ha ofert després de reunir-se amb les autoritats sanitàries i proposar una prolongació de l’estat d’alarma de 15 dies més, fins al 9 de maig (inclòs). Sánchez no ha donat més detalls en relació amb la limitació de preu de les mascaretes i ha afirmat que serà aquest diumenge quan el ministeri dirigit per Salvador Illa aprovarà una ordre per al «control i la fixació del preu que sigui assumible per part del conjunt de la ciutadania».

El president del Consell General de Col·legis Farmacèutics, Jesús Aguilar, va informar divendres passat que encara no havien tingut cap «comunicació oficial sobre la data en què es podria normalitzar la disponibilitat de les mascaretes a la xarxa de farmàcies». A més, segons Aguilar, tampoc havien rebut resposta a la proposta feta al Ministeri de Sanitat de dispensar les mascaretes de forma controlada a tota la població amb la targeta sanitària a través de la xarxa de farmàcies, amb marge zero, sense guany ni benefici per a la farmàcia i al preu que fixi el Govern.